Adolphson & Falk – Medan morgondagen gryr (1985)

Det är Melodifestivaltider, om nu någon undgått det. Gamla festivalrökare från tiden det begav sig är ju naturligtvis något som ligger nära det man kan förvänta sig dyka upp här på bloggen. Grejen är ju bara den att de låtarna har alla hört, inte sant? Något mer okända, men ändå med någon sorts ’eget liv’, är då låtarna som inte kom med – 1985…

_Style - ABC (Schlager85_850x850)I augusti ifjol skrev jag såväl om Style’s ABC som om Filippa Rundqvists När jag ser dig, båda utgivna på samlingsalbumet Schlager’85. Undertiteln säger ju allt vad det handlade om: ’16 nyskrivna svenska schlager som spelades in med sikte på melodifestivalen -85 utan att gå till final! Rätt eller fel? Döm själv – bara ni vet svaret…’

Naturligtvis var Bert Karlsson inblandad i tillkomsten av det här albumet, men bland artisterna fanns som sagt mycket mer än bara såna från Berts ’stall’ – och förutom ovan nämnda låtar, så lyfter jag gärna fram Adolphson & Falk och deras Medan morgondagen gryr. Tomas och Anders med de välkända efternamnen deltog ju faktiskt i Melodifestivalen redan 1979, men när de alltså var intresserade att vara med igen 1985, så föll de på målsnöret…eller nåt? Den här låten är i varje fall, mig veterligen, inte utgiven någon annanstans – så, det här är ett bra ställe att lyssna på den ;-)

Adolphson & Falk – Medan morgondagen gryr
(Adolpson-Falk)
1985, AIR Music

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *