Go/No Go – She Loves You (1985)

”På förekommen anledning”, d v s efter att den här ikväll dök upp i en..ja, vad ska vi kalla det…”live-chat” om Tracksprogrammet den 23 mars 1985. Mmm, sånt pågår på ett internet nära dig ;-)

3241498I vilket fall, som sagt, She loves you spelades som utmanare i just det programmet – och jag erinrade mig naturligtvis att singeln fanns i samlingen. Men också, till min just nu stora ångest, också att jag åtminstone även har haft deras andra singel Noll kontroll. Dock verkar det nu som att den är en av de singlar som vid något tillfälle under de senaste 10-15 åren har ’städats bort’ och hamnat i återvinningen. Det tilltaget är oförlåtligt, och den svaga stunden vill jag nu bara förtränga…

Förtränga, är också något man skulle kunna göra med den här singeln. Men, jag väljer istället att lyfta fram den – sån är jag! Och samtidigt passar jag på att starta upp ett nytt tema – covers! Inte så nyskapande, bokstavligt talat, men oj så mycket mer eller mindre skoj det finns att gräva i, inte minst inom min ’svensk vinyl-kategori’.

GoNoGo-SheLovesYouSå, över till Go/No Go då. Till att börja med, så klarnar ju namnet en aning när man ser singelomslaget, men det får väl ändå anses vara ett av de mer krystade bandnamnen nånsin, inte sant? Om bandet vet jag inte mycket – de verkar som sagt ha släppt två singlar, den här och alltså Noll kontroll samma år. Jag tror mig också ha förstått att en av medlemmarna hette Staffan Grenklo, tidigare medlem i Jonas Warnerbrings band Spray (1980-1981) och senare i Nina Letar Ufo (1987-1989), och då skulle ju det här i så fall vara nån sorts ’halvexperimentiellt synth-mellanspel’ för hans del. Jag söker vidare efter Noll kontroll-singeln, medan du lyssnar på två (!) versioner av Go/No Go’s tolkning av Lennon-McCartney’s She loves you. Remixen (som inte ligger på B-sidan, utan på AA-sidan) är om möjligt ännu mer hysterisk i sin underbart tidstypiska produktion. Att Lennon aldrig fick förmånen att uppleva den här är ju tragiskt, men vad säger Sir Macca?

Förlåt, en sak till – om det nu inte verkar så – jag tycker den här är rätt ok ;-)

Go/No Go – She loves you
(Lennon-McCartney)
1985, Bastun
Producerad av Niklas Flyckt och Peter in de Betou

[wpdevart_youtube]M9lwItSTV1o[/wpdevart_youtube]

[wpdevart_youtube]M3ZDkQFaI6c[/wpdevart_youtube]

3 thoughts on “Go/No Go – She Loves You (1985)

  1. Jag minns när jag hittade Tracksprogrammet där den här testades på och hörde låten för första gången och bara tittade på kassettbandspelaren och undrade: Vad är detta??? En fullkomligt bisarr version, som i mina ögon är mer udda än bra.

  2. Hahaha! Helt underbart! Jag riskerar väl smisk när jag påpekar att det låter lite David Bowie, fast parad med en gnutta Style och tidiga Trance Dance. Hur skulle det kunna bli fel…? :D

    1. Haha, ja smisk ska du nog ha för de associationerna :) Men, då anar jag ju att du faktiskt också tycker att den är uthärdlig? Det har jag inte råkat på nån annan än undertecknad som tycker ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *