Om jag får säga det själv så har jag hållit mig ganska duktigt ifrån att fullständigt snöa in på schlagertemat nu i Melodifestivaltider. Jag har i och för sig också låtit bli att snöa in på sporttemat med tanke på vinter-OS och så, men det var nog i och för sig heller aldrig lika aktuellt…. Men det där med schlager då – låt mig ta i ordentligt en gång för alla ;-)

Linda+Bengtzing+12+yoImorgon (22/2) gör en 40-årig Linda Bengtzing entré i Melodifestivalen 2014. Det talas om en helt ny stil och allt sånt, vilket med andra ord innebär att hon troligen tagit ytterligare några steg från den hon var, och som hon lät, drygt 25 år tidigare.

Visst, det är ju självklart att man med 40 år (och 25 år som artist) på nacken låter annorlunda än man gjorde när man var 12-13 år, men ändå – liiiite kul är det ju ändå. Extra roligt är det ju också att det i de flesta officiella sammanhang ser ut som att Linda Bengtzings karriär inleddes med deltagandet i Fame Factory 2005, men redan år 2000 var hon ju med i TV4:s Sikta mot Stjärnorna som Aqua-Lene – och redan 1986 (!) släppte hon sitt första album! Albumet En del utav mitt liv släpptes iofs bara på kassett, men visst räknas det väl ändå? Låtlistan här intill vittnar ju om att där var en hel del covers, bl a då de två som du hittar längre ner i inlägget – dels Pernillas Piccadilly Circus och 1985 års tyska Eurovisiontvåa Für alle i en svensk version.

0000912477_500 (2)Senare, efter att ha framträtt på lokala begivenheter som Göta Kanalfestivalen och Sommariestad (vilket jag själv minns…hrrmmm…) så tog hon hem en talangtävling i Arboga och fick därigenom chansen att spela in några singlar. Redan tidigare hade Bert Karlsson sett till att hon släppte Sandra Kims J’aime la vie som Älskar mitt liv (se nedan), men efter talangvinsten kom två singlar med originallåtar (tror jag?) – bl a nedan länkade Låt kärleken leva 1989, skriven av senare ESC-vinnaren Stephan Berg. Kolla Spotify och/eller iTunes, där finns faktiskt de två singlarna från 1987-89. Och…psst…Älskar mitt liv finns som dolt bonusspår på albumet Vild och galen från 2008…

Linda Bengtzing – Älskar mitt liv (J’aime la vie)
1986, Mariann Records

Linda Bengtzing – Så många människor (Für Alle) + Piccadilly Circus
1986, POP Produktion

Linda Bengtzing – Låt kärleken leva
1989, TAB Records

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *