Touch – Heartbeat + Shandy (1988)

Oj oj oj, nu tog det nästan en vecka mellan inläggen igen – men det kan man ju se på två sätt. Dels är det ju alltid spännande med ovisshet – slentrian och förutsägbarhet (som typ att man kan räkna med ett blogginlägg om dagen) är ju tråkigt i längden – och dels måste man ju ha tråkiga perioder för att riktigt kunna glädja sig åt att ha roligt, inte sant? Så nu kör vi :)

Touch---Clap-Your-HandsMinnesgoda och trogna läsare minns säkert min upphetsning för en tid sedan över att ha få tag på tolvtumssingeln med Gisslén/Brunzell-producerade Clap your hands (And stomp your feet) med gruppen Touch. I det inlägget babblade sedan jag loss över att jag ännu hellre hade velat få tag på bandets andra singlar, Heartbeat och Ocean. Men oj vad jag var ute och cyklade där – och en gång för alla så har jag lärt mig att inte dra slutsatser av vad man kan hitta på ryska internetsajter :) Jag hade ju nämligen hört de här låtarna, som av alla taggar o d att döma hette just så. Men, diskussionerna på Facebook efter mitt inlägg med Touch samt hopplösheten i att inte någonstans kunna hitta mer info om de där singlarna ledde mig till att söka hjälp från självklara källor, så tack Rex och Roar för att ni nu har skingrat molnen. Här kommer en sammanfattning av vad jag har fått veta…

För det första; gruppen Touch som jag alltså skrev om för ett tag sedan, var en showgrupp som bl a uppträdde på Alexandra i Stockholm. Jonas Siljemark, som t ex också var inblandad i Body Heat-singeln (läs här), fick en idé om att spela in musik med dem, och av det blev det alltså singeln Clap your hands (And stomp your feet). Enligt Rex spelade de in ännu en Bonnie St Clair-cover, Waikiki man, men den gavs aldrig ut.

Touch-HeartbeatFör det andra; Några år senare blev Rex Gisslén och Max Brunzell kontaktade av en norrman vid namn Roar Antonsen. Han hade haft lite framgångar i Norge med gruppen Glam & Fash, som bland annat gjorde en norsk cover på Fredrik von Gerbers I dina ögon samt med gruppen Touch & Go, som gav ut några singlar. Nu ville han att Gisslén/Brunzell skulle producera hans nya soloprojekt, som han bestämt sig för att kalla för…ja…Touch! :) Så blev fallet, hans egenfinansierade singel producerades i Montezumastudion, med samma team som Rex och Max ’brukade’ använda sig av, bl a Tommy Nilsson på väldigt framträdande körer, och gavs ut. Låtarna då? Ja, det är ju alltså de där två som jag hade hittat på nätet, och singelns A-sida hette mycket riktigt Heartbeat, men den andra låten (som alltså var B-sida på singeln) hette inte Ocean, utan Shandy – vilket man ju hör nu när man vet det, men håll med om att det var en ’befogat felaktig slutsats’ ;)

Så – nog babblat, här är låtarna – och båda är ackompanjerade av den ’video’ som Rex själv satt ihop till Heartbeat. Nämnas bör förresten också i sammanhanget att Roar berättade att han just färdigställer ett nytt album, som kommer att innehålla en låt som han skrivit tillsammans med Rex. Kan ju bli intressant – även om han meddelar att syntarna från originalet ersatts av akustiska instrument ;)

Touch – Heartbeat
(Antonsen-Grini)
1988, Glitter Records
Producerad av Rex Gisslén och Max Brunzell

Touch – Shandy
(Antonsen-Grini)
1988, Glitter Records
Producerad av Rex Gisslén och Max Brunzell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *