Fake – Donna Rouge (1983-1984)

 

A-79247-1144873344Varför krångla till det? Bloggen rullar på i oförminskat tempo, och ibland är det ju helt enkelt liksom läge att lägga ut nåt bra. Nåt klassiskt. Nåt som de flesta känner till, men som de flesta säkerligen gärna lyssnar på ett varv till. Finessen just i det här inlägget är dessutom att du kan välja bland tre olika versioner av samma låt :)

Gruppen Fake har jag ju skrivit om tidigare (här), så vi går direkt på låten! Donna Rouge släpptes först på svenska, men ganska snart började det ta fart på den italienska marknaden för bandet, och låten gavs ut med engelsk text och något remixad. Men, inte nog med det – som B-sida på singeln Right och på albumet New Art finns låten i en rejält omstuvad version under namnet Warm Ice (Donna Rouge). Som sagt, välj själv – men du får ju rejält mervärde om du väljer den första engelska versionen – den serveras nämligen här ’live’ från italiensk TV!

Fake – Donna Rouge
(Erik Strömblad aka Enrico Strada, Tony Wilhelmsson aka T.Wilson/Blanche, Stefan Sverin)
1983, Sound of Scandinavia/CGD

 

från den svenska 7″-singeln:

Live från italiensk TV:

från ’New Art’:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *