Oh Mi Amor & Avec Toi, Contre Toi – två klassiker på annat sätt…

 

Här är en fredagsbonus, som dessutom än en gång får utgöra en teaser inför min ”Euroish Eighties – The Ultimate Chart”, som kommer inom kort. Den kommer att vara fylld av allehanda favoritmusik, som jag med ett vitt begrepp kategoriserar som euro – italienskt, tyskt, franskt, holländskt, och även lite nordiskt och t o m något engelskt – men, det återkommer jag som sagt till…

Här är två låtar som inte kommer med på listan, av den enkla anledningen att jag någorlunda konsekvent har plockat bort coverversioner och liknande från listans kriterier. Däremot är det ju inte omöjligt att mer välkända versioner av de här låtarna finns med på listan…

JR-1794716-1274443124ulian – Oh Mi Amor (1988)

Julian Munoz fanns med i stallet hos Tony Hendrik & Karin van Haaren, d v s teamet som framför allt låg bakom framgångarna för Bad Boys Blue under några år i slutet av 80-talet. Han släppte några egna singlar, och även i konstellationen New Romantic tillsammans med en annan av stallets protegéer, Roxanne. Straight to my heart var hans största framgång, men även den här tysk-spanska versionen av BBB:s Come back and stay blev ganska populär…

 

Alexa Leclere - Avec Toi, Contre Toi (Front)Alexa Leclère – Avec Toi,Contre Toi (1985)

Om Alexa vet jag däremot ingenting. Vad jag har lyckats läsa mig till är att den här versionen av Modern Talkings klassiska debut You’re my heart, you’re my soul är producerad av Fabrice Cuitad – ena halvan av duon Electra, som gjorde Quando Quando (en liten personlig favorit…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *