World Class Crew – Winner Takes It All (1988)

 

Friidrotts-VM på TV idag, Patrik Sjöberg i dansartagen på TV häromkvällen – det är ju inte konstigt att den här kändes helt självklar ikväll. Inte minst för att vi ju här har en ganska så bortglömd Norell-Oson-raritet. Eller ja, raritet och raritet – det finns ju så att säga en anledning till att den är bortglömd – eller helt enkelt aldrig blev en hit…

- World-Class-Crew_Winner-Takes-It-All_framHär har vi alltså fyra av den tidens stora höjdhoppstjärnor – Dietmar Mögenburg, Carlo Tränhardt, Jerome Carter och vår egen Patrik Sjöberg – som av någon outgrundlig anledning övertalades (eller själva kom med förslaget?) att spela in den här låten.

Det är sällan som en singel har sin plats i hyllan av så tydligt ’samlarnördiga’ skäl – ärligt talat så kan det här vara det sämsta som släppts med Ola Håkansson, Tim Norell och Anders Hansson som ansvariga, men i slutändan hör den ju som sagt hemma i samlingen just därför.

Låten är f ö skriven av Glenn Garter och Irene Hamilton Carter, och enligt vad jag förstår så är det även den förstnämnde som rappar på skivan. Han verkar även ha gjort det senare i diverse eurodance-sammanhang på 90-talet, men bortsett från det så vet jag inte vilka de är…

Här är alltså Winner Takes It All – en odödlig klassiker på Norell-Oson-kartan ;-)

 World Class Crew – Winner Takes It All
(Carter/Hamilton-Carter)
1988, Sonet Grammofon
Producerad av Ola Håkansson, Tim Norell, Anders Hansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *