Tess – Venter på dig / Hvad er kaerlighed (1986)

 

Åh, det här gillar jag! Ja, inte bara låtarna ifråga – utan hela grejen… Här har vi två låtar från en singel som saknar bildomslag och där den enda faktareferens jag har kunnat hitta är en enstaka post på Discogs. Vad ÄR detta? Frågorna är många.

Tess-VenterPaDig_Året var alltså 1983 och det som förefaller vara en sångerska, som åtminstone i det här sammanhanget kallar sig för Tess, släpper den här singeln på bolaget Solid State Records. Venter pa dig är skriven av George Keller, Jon Bruland och Philip A Kruse, medan upphovsmännen bakom Hvad er kaerlighed heter Matisse och Sten Berg. Samtliga dessa herrar bakom det hela är norrmän, men låtarna framförs på danska – och skivbolaget verkar vara danskt.

Båda låtarna, och inte minst A-sidans Venter på dig låter ju tidstypisk popschlager, men jag har inte kunnat se några spår av detta varken i den danska eller norska Melodifestivalen. Dock verkar nämnda skivbolag ha varit inblandad i fler liknande releaser, bl a med J.P West (norrman, baserad i Danmark) och Trax (danska ESC-deltagare 1986, med dansk-norsk sångerska).

Jag kastar ut en fråga, liksom jag gjort några gånger tidigare – är det någon som vet mer om detta?

Venter på dig

Hvad er kaerlighed?

1 thought on “Tess – Venter på dig / Hvad er kaerlighed (1986)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *