Euroish Eighties Ultimate Chart [ #196-200 ]

 

Jamen då kör vi! Om du undrar vad det här är för lista, så missade du alltså det här inlägget häromdagen… Där hittar du bakgrunden och kriterierna – kolla där och sen är du redo att hänga på :)

Och en sak till! -Om du tänker ”-Oj, plats 200 – det är ju ingen vidare bra låt alltså”, så är du rejält ute och cyklar. Listan i sin helhet (där det alltså bl a inte finns någon begränsning för antal låtar/artist) innehåller ca 700 låtar :) Om jag är knäpp? Eh…ja….

200. David Lyme – Bye bye mi amor

OLYMPUS DIGITAL CAMERASpanien (Max Music, 1987)
M/T: J. Cubino
Prod: M.Dega, R.Gomez

Jorge Cubino Bermejo alias Jordi Cubino, alias David Lyme var spanjorernas stoltaste eurohunk i konkurrens med de italienska dito. Topp 200 inleds alltså med den allra glättigaste formen av sommar-euro – en av många ’sub-genrer’ du kommer mötas av den närmaste tiden. David Lyme hade några hits som dök upp på listorna på kontinenten, och han kommer att dyka upp en gång till på den här listan…

 

199. The Hurricanes – Only one night

- 199 - The Hurricanes - Only One NightTyskland (ZYX Records, 1988)
M/T: Weindorf, Sabrina, Tess
Prod: Tess

Det första exemplet på det jag nämnde i introduktionen häromdagen – en välkänd artist som dyker upp mer eller mindre inkognito i andra projekt, och därigenom snor åt sig en ’bonusplats’ på listan. För ja, allas vår Fancy (här alltså under pseudonymen Tess) kommer att dyka upp fler gånger på listan. Får väl också erkänna att det var först under researchen för den här listan som jag fick grepp om det här projektet, och vem det var som låg bakom. Riktigt bra detta…

 

198. Europe – Give me one day… (Give me one night)

- 198 - Europe - Give Me One Day (Give Me One Night)Italien (Shure Records, 1986)
M/T: L.C Swother, R.Russo, S.Urso
Prod: L.C Swother, S.Urso

Ytterligare en låt och artist som jag inte haft nån koll på tidigare. Kanske hajade du till på bandnamnet redan på plats 217? Detta är ju då naturligtvis inte Upplands-Väsbys stoltheter, utan ett vad jag förstått ett italienskt band, bestående av tre herrar vid namn Swother, Russo och Urso. Grejen med namnet är ju intressant också för att de (kanske av rättighetsskäl?) gavs ut som Invisible i Frankrike och som Karisma i Japan. Men, Europe verkar som sagt vara deras ’riktiga’ namn. Det här snäll-euro, med tydliga schlager-influenser. Trevligt :)

 

197. Primero – Oh que calor

- 197 - Primero - Oh Que Calor2Holland (Hotsound Records, 1987)
M/T: M. van der Kuy
Prod: M. van der Kuy, E.van Vliet

Hmm…jag valde att retuschera omslaget för att inte sökmotorer och annat ska svartlista mig. På 70-talet och tidigt 80-tal var det ju vanligt med barbröstade kvinnliga modeller på omslagen, men så sen som 1987 kan jag inte minans att jag sett något mer än detta!?

Konnässörerna i  läsekretsen känner naturligtvis igen upphovsmännen bakom detta – holländarna Michiel van der Kuy och Erik van Vliet var ju också männen bakom instrumentalprojektet Laserdance. Jag har alltid tyckt att det har saknats något i de annars populära alstren från dem och deras genrevänner i främst Koto och Hipnosis – och det där ’något’ är ju naturligtvis sång! Så, här är alltså en Laserdance-låt med sång. Inte dum alls!

 

196. DeBlanc – Mon amour

- 196 - DeBlanc - Mon AmourItalien (Italian Records, 1986)
M/T: L.Burolo, M.Preti, R.Persi
Prod: M.Preti, R.Persi

Vi avslutar dagens runda med ett ’liveklipp’. Du kan räkna med att det kommer dyka upp såna som illustration till listlåtarna, i den mån jag hittar vettiga klipp i någorlunda kvalitet. Den här artisten är ytterligare en i raden av okända pseudonymer för mig – och jag känner inte igen snubben i videon heller. Trots de franskklingande namnen på såväl artist som låt, så är detta italodisco till 100%! Men med en liten twist – violinslingan lyfter ju låten till en skön liten dänga så här i de nedre regionerna av Topp 200.

4 thoughts on “Euroish Eighties Ultimate Chart [ #196-200 ]

  1. David Lyme – Bye bye mi amor – En riktig hit är det faktiskt, fanns det inte plats lite högre upp? 4 :-), Min ”kompis” Fancy är alltid bra och så även här 4 för en lite speciell produktion :-) DeBlanc – Mon amour – och även den här är stark och jag drämmer faktiskt till med en fyra till. :-)

    1. Haha, rätt träffande! Redan nu några dagar efter att jag började publicera listan så kittlar det i fingrarna för att ranka om den här och där – och rent konkret så kände jag just det, att ’Bye bye…’ borde hamnat högre upp. Men men, å andra sidan är det ju inte fel att gå ut starkt ;)

    1. Tack Jörgen, det är jag också – både imponerad och lite rädd för mig själv ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *