Euroish Eighties Ultimate Chart [ #191-195 ]

 

Går det för snabbt eller för långsamt med fem låtar typ varannan dag? Well, det är ett lagom tempo för mig, så jag hoppas det funkar för er! Och ja, kommentera gärna – antingen här eller på Facebooksidan. Så här långt har jag noterat bestörtning över att alla svenska artister är utelämnade samt en mindre chock över Disco band hamnade utanför de 200 bästa :) Nu kör vi vidare…

 

195. Charly Danone – You can do it!

- 195 - Charly Danone - You Can Do ItSpanien (1987, Blanco Y Negro)
M/T: A.Soler, C.Soler
Prod: Felix B. Mangione

Första kvintetten häromdagen inleddes ju spanskt, och så även den här gången. Ytterligare en spansk charmknutte, som jag dock inte vet nåt om. Det kom några singlar, och enligt vad jag har förstått så är det delvis samma team bakom den här killen som bakom David Lyme. Kuriosa är att det är skivbolaget Blanco Y Negro’s boss som är angiven som producent för den här låten, det är ju inte så vanligt att det är samma besättning bakom skrivbordet som bakom kontrollbordet.

Så, än en gång – spansk ’sommar-euro’! Tyvärr är det här en av de låtar som jag inte lyckats få tag på i en 7″-version (vilket annars är mitt mål med den här listan…), så ni får hålla till godo med en tolva…

 

194. Novecento – The only one

- 194 - Novecento - The Only OneItalien (1987, WEA Italiana)
M/T: D.Carofiglio, L.Nicolosi, S.Fabrizio
Prod: G.Nicolosi, N.Nicolosi, R.Nicolosi, D.Carofiglio

Här är ett band som nog av många inte skulle räknas till eurosvängen – men, de ligger samtidigt så nära den att det är dumt att bortse ifrån dem. Är du med? :) Ett populärt band i hemlandet, bestående av tre syskon Nicolosi (inklusive något så ovanligt som en kvinnlig basist) samt sångerskan Dora Carofiglio.

Hennes röst är för övrigt nästan ännu mer känd som den du hör i Valerie Dores klassiska The night från 1984. Dock var det inte hon som fick ”vara” Valerie Dore, utan den uppgiften gick istället till Monica Stucchi som sedan sjöng på de efterföljande hitsen. Istället tog Dora som sagt rampljuset i det här bandet!

 

193. Modern Hungaria – Czók x czók

- 193 - Modern Hungaria - Csók X CsókUngern (1987, Favorit)
M/T: A. Bodnár, M. Fenyő
Prod: A. Bodnár, M. Fenyő

Har man tagit plats i etern så får man ju också ta lite ansvar att utbilda, inte sant? Det här kanske i och för sig säger mer om mig än om er, men jag hade fram tills alldeles nyligen ingen koll på att det gjordes så mycket eurodisco i östra delarna av Europa när det begav sig!

Húngaria är ett av Ungerns mest klassiska band, bildat redan 1967, men under 1986-88 bestämde de sig för att hänga på eurodisco-vågen i väst, så bandets ledare Miklos Fenyő skapade ett ”parallellt” band med namnet ’Modern Hungária’, där han bl a plockade in sångerskorna Beatrix Jován och Ilona Csordás, även kallade Plexi & Frutti. Så, här är Ungerns svar på Modern Talking med Ungerns svar på Lili & Sussie vid mikrofonerna :)

 

192. Linda Jo Rizzo – Just one word

- 192 - Linda Jo Rizzo - Just one wordTyskland (1986, ZYX Records)
M/T: A.Weindorf, T.Canedy
Prod: Tess

Nej men, ännu en Fancy-produktion!? Japp, så kan det gå ;) Linda Jo Rizzo är säkert ett välbekant namn för många av er läsare, och ni kan räkna med att få höra av henne igen. Just den här låten är nog dock ingen av hennes mer välkända, i egenskap av B-sida på singeln Heartflash (Tonight). Och ja, den är kanske mer än lovligt inspirerad av Sandra och Cretu, men det finns ju sämre influenser att ha, inte sant?

Amerikanska (men med italienska rötter) Linda var medlem i den andra uppsättningen av Bobby Orlandos ”tjejgruppsprojekt” The Flirts (1983-1984) och därefter flyttade hon till München och skaffade sig en solokarriär, till stor del med hjälp av nämnde Fancy och hans team. Hon släpper fortfarande skivor då och då, och fram till för något år sedan drev hon dessutom en italiensk musikrestaurang, Piazza Linda, i München.

 

191. On T.V. – Holiday love affair

- 191 - On TV - Holiday Love AffairTyskland (1987, ZYX Records)
M/T: T.McClymont, T.Duhm, U.Adams
Prod: T.Duhm, U.Adams

Vi kör en tysk till innan vi är klara för idag, och här dängs det till med nåt riktigt meningslöst – en Holiday love affair!

Bakom namnet On T.V. döljer sig några tyska producenter som lyckats placera även andra projekt längre ner på den här listan – alla lika okända men småtrevliga som detta. Thomas Duhm och Ulrich Adams kommer aldrig vinna några Polarpriser eller liknande, men de är i alla fall på 191:a plats på ”Euroish Eighties Ultimate Chart” – inte illa. Men, missförstå mig rätt – jag gillar naturligtvis det här :)

2 thoughts on “Euroish Eighties Ultimate Chart [ #191-195 ]

  1. Modern Hungaria – Riktigt bra Niklas, får en 4. Linda Jo Rizzo – Just one word Jo, men visst är det en Sandra basgång :-)

    1. Åh, kul att du gillade Modern Hungária – de är ju som sagt lite av mina nyupptäckta ’favoriter’. Eller ja, det är helt enkelt kul att upptäcka nya gamla saker :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *