(written by) Joey Tempest – Love Chaser (1987)

 

Jodå, du läste rätt! Joey Tempest, Love chaser – det stämmer…men ändå inte…

R-412302-1315498531Låt oss se detta som ett intressant litet mellanspel innan Euroish-listan samlar kraft för att återkomma troligtvis imorgon. Vid det här laget har du som följer listan kanske redan förstått att Farina-Crivellente är lite av mina italo-husgudar – även om de, som jag skrev häromdagen, också låg bakom mycket av den massproduktion som i praktiken tog död på genren i början av 90-talet.

Här håller jag dem alltså som ansvariga för detta lilla ’mysterium’ – vi har alltså Europe-låten Love chaser, och vi har ett omslag och en etikett där de gärna vill att vi endast ska läsa ”Joey Tempest” även om det ju också där ovanför står ”written by”. Vad är det för en konstig grej att skriva på omslag och etikett? Vem är det som sjunger här då? För det ÄR väl inte…? ;-)

Välproducerat som alltid, naturligtvis med många likheter med Radiorama, där Farina-Crivellente vid den här tiden ofta också kryddade produktionen med lite gitarrer, eller något som i alla fall lät som gitarrer :) Jag pratar ofta om den ultimata hybriden mellan mitt älskade eurosound och de allra mest überkommersiella delarna av AOR-genren – här är väl ett alldeles lysande exempel?

Så, här är alltså Love chaser med…ja…’written by Joey Tempest”…

2 thoughts on “(written by) Joey Tempest – Love Chaser (1987)

  1. En kommentar på en Youtube-film med denna låt sa så här:
    ”SEVERO LOMBARDONI is the artist! the original song is by Joey!!#”
    Vet inte om personen har rätt, men det är en ledtråd i alla fall.
    Riktigt kul med dessa udda låtar som lämnar ett frågetecken efter sig.

    1. Ja, att Severo Lombardoni har varit inblandad, det framgick av etiketten, men mig veterligen så brukade han inte sjunga. Jag tror att det är Mauro Farina som sjunger, som så många gånger annars :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *