Sebastian – Jag kan aldrig få nog (1988)

 

Mmm…dags att bläddra oss fram i singellådorna till ännu en liten personlig favorit. En sån där som jag dessutom gillar lite extra eftersom den aldrig omnämns när artistens förehavanden räknas upp, och mig veterligen är den inte särskilt lätt att få tag på…om man nu skulle vilja ;-) 

Här har vi alltså ett sorts comebackförsök från Sebastian Håkansson – killen som startade sin karriär som tonårsskådis på 70-talet, främst känd som Abbe i två Madicken-filmer, som sedan fortsatte som sångare i bl a Alien Beat i början av 80-talet, och sedan 1983 återigen gjorde succé på vita duken som Alexander i ”filmen G” (eller G som i gemenskap, som den ju egentligen heter…).

07 - Sebastian - Jag kan aldrig få nogComeback kallar jag alltså detta, för efter den där rollen som Alexander (och en ytterligare filmroll 1984) så verkar han inte gjort något väsen av sig, varken inom film eller musik. Och det kan man väl inte påstå att han gjorde här 1988 heller, men med den här singeln hamnade han i alla fall i min radar. Men vad hände sen då…? Ja, jag vet inte riktigt – det enda livstecken jag har hittat är hans medverkan på singeln Åtti från 1998, tillsammans med Niclas Wahlgren och Glen Spove (som WHS, Wahlgren-Håkansson-Spove…)

Jag kan aldrig få nog är skriven av Sebastian själv, men producerad av Anders Eliasson (Page, Shanghai, Trixie, Lambretta) – och däri ligger troligen en stor del i det som gör att jag gillar den. Singeln har jag haft länge i min ägo, men alldeles nyligen lade jag också vantarna på promo-tolvan, med mixar av the-one-and-only Emil Hellman! Håll till godo!

Sebastian – Jag kan aldrig få nog
(Håkansson)
1988, WEA Records
Producerad av Anders Eliasson

 

Sebastian – Jag kan aldrig få nog (Mer Än Nog Mix)
(Håkansson)
1988, WEA Records
Producerad av Anders Eliasson
Remixad av Emil Hellman

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *