Lene – Ekon från igår (1987)

 

Låt oss inte fastna i euroträsket – vi måste ju ha lite klassisk svensk pop också, inte sant? :)

Lene-Ekon_framHär är en sån där singel som verkligen gör sig förtjänst av sin plats i samlingen, även om den genremässigt ligger lite vid sidan av det jag vanligtvis delar med mig av här. Här har vi som sagt ett stycke klassisk pop, med ett för tiden ganska typiskt ”EMI-sound”. Producenten Per Andersson var också inblandad hos bl a Roxette, Marie Fredriksson och Millas Mirakel vid samma tid, och det hörs. Anders Herrlin från Gyllene Tider (och studion hos Roxette) finns också med på ett hörn, men i rampljuset står alltså…Lene!?

LeneLite nätresearch säger mig att Lene heter Johansson i efternamn, och omnämndes så sent som för ett år sedan som ”Jönköpings okrönta Queen Of Rock’n’Roll” i samband med att hon skulle uppträda tillsammans med en jazztrio…

Vad hon har sysslat med sedan 1987 har jag egentligen aning om, och såväl hennes Facebook som Soundcloud skvallrar om att det här singelsläppet för typ 27 år sedan i praktiken är det enda hon har släppt på skiva. Inte så dumt för att vara en engångsföreteelse, med andra ord :) Och ja, än en gång hör vi Tommy Nilsson på kör!

Lene – Ekon från igår
(Anders Nilsson)
1987, EMI Svenska
Producerad av Per Andersson

Och här är singelbaksidan, vilken jag själv inte har rippat, men den fanns på Lenes egen Soundcloud :)

1 thought on “Lene – Ekon från igår (1987)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *