daVinci – Conquistador (1989)

 

England -86 verkade många minnas och uppskatta häromdagen – hur är det med Portugal -89? :)

p89Gruppen daVinci bildades redan 1982 av sångerskan Lei Or (skönt namn…) och Pedro Luís Neves. De hade släppt ett gäng singlar och två album innan de med den här hyllningen till Portugals forna stormaktsdagar gick och tog hem vinsten i den 25:e upplagan av Festival RTP da Canção 1989.

Väl i schweiziska Lausanne och Eurovision Song Contest gick det inte lika bra – där blev det en 16:e plats av de 22 tävlande. Men, vad gör väl det idag? Jag menar, t ex brittiska Live Report som kom tvåa är ju inte heller några världskändisar idag ;-)

I klippet nedan får du leva med två minuters introduktion och ”vykort” – det var helt enkelt det klipp med bästa kvaliteten…

daVinci – Conquistador [Portugal ESC 1989]
(Luís-Ricardo)
1989, Discossette

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *