Go – norsk synthpopduo som inte många minns… (1989)

 

…and now for something completely different, som de brukar säga…

Här är ett band som jag länge har varit på väg att lägga upp här, men sen har det liksom inte blivit av. Så med andra ord är vi nu tillbaka själva grundfundamentet för den här bloggens existens – de mer eller mindre okända/bortglömda favoriterna i skivsamlingen! Och i det här fallet handlar det för ovanlighetens skull om ett album! Ett album som jag troligen betalade en femma för hos Mynt & Musik vid Stigbergstorget i Göteborg för ca 15 år sedan. Hmm…ja jo, det är nog faktiskt en kvalificerad gissning :)

A-511698-1361039592-3156Albumet heter Voices Of Our Fantasy och bandet heter kort och gott Go. Det är en norsk duo, Carstein Seeberg och Erlend G. Balsvik, vars debutsingel Let your love flow blev en mindre hit (se klipp från TV-framträdande nedan), men utöver det så verkar det inte ha hänt särskilt mycket omkring dem. Och än en gång kan jag konstatera att det egentligen är helt ofattbart, fast samtidigt ganska logiskt – vi snackar alltså 1989/90, och deras synthpoppiga sound var nog tyvärr ganska passé redan då. Tragiskt men sant…

Som sagt, jag gillar verkligen hela albumet och om man ber snällt så kanske man kan få höra mer än exemplen nedan ;-)

Go – Tales of 69 + I don’t believe in magic
(Balsvik)
1989, Sonet

 

Go – Let your love flow (klipp från norsk TV 1990)
(Balsvik)
1989, Sonet

 

1 thought on “Go – norsk synthpopduo som inte många minns… (1989)

  1. Åh vad jag googlat för att få veta lite om detta band. Hörde Let your love flow som 13-åring och älskar den än. Vet du vad dom pysslar med nu? Hoppas kunna hitta cd’n, perfekt bilmusik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *