International – ny svenskbrittisk italo att softa till…

 

Låt mig tipsa om ett försynt litet band som har tagit det anspråkslösa namnet International och bl a släppt låten No 1 in Sweden. Är jag ironisk? Nej då, egentligen inte. För samtidigt med de stora orden, så är deras retromoderna tolkning av den klassiska italon ganska tillbakalutad och sofistikerad.

avatars-000065655158-qfdvp1-t500x500International alltså. Vilka är de? Ja, jag väljer faktiskt att låna presentationstexten från deras websida intlmusicofficial.com, för jag hur skulle jag med mina ord kunna säga det så här välformulerat?

”Inspired by holiday heartaches, unrequited love and the hidden mysteries of modern romance, International are Vincent Vincent (London) and Johan Collander (Sweden). The friends, who first met when they shared a cab from Heathrow airport, originally started recording together in 2012 as an experiment – to see if they could make the kind of music they loved, even though they lived in different parts of the world…”

ny-citySå i likhet med t ex svensk-tyska Retronic Voice (som jag skrev om här) är detta alltså en konstellation som är så långt ifrån det klassiska ’replokalsbandet’ man kan komma, något som väl i och för sig inte är helt ovanligt idag med de tekniska förutsättningar som finns.

Men hör ni, över till musiken från International – här är några mycket trevliga exempel, hämtade från deras Soundcloudsida. Som sagt, det här är riktigt snygg italo som både tar för sig och känns tillbakalutad, på samma gång :)

Passion of the night

Hold me

…och så Sverige-ettan då :)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *