Daily Planet – Nobody’s friend (2014) + Mr Jones Machine & Bstrom

 

69df5934-3eb3-4bd3-8236-1d8496cb104aI våras berättade jag om hur 90-talsbandet Daily Planet återföddes i och med releasen av nya ’singeln’ Trust/Fragile. Det gav tydligen mersmak, för i dagarna meddelades att uppföljaren till albumet The tide från 1996 är på väg. Den 3 september släpps Two, och redan nu kan vi njuta av videon till nya låten Nobody’s friend, där man väl kan påstå att Vince Clarke-influenserna gör sig än mer påminda – men inte gör det nåt inte! En ny upplaga av Yazoo med Jarmo Ollila på sång, typ :)

Daily Planet – Nobody’s friend
(J.Baeckström, J.Ollila – J.Ollila, H.Hasselberg Ollila, J.Baeckström)
2014, Progress Productions

Här kan du förbeställa det nya albumet!

Förra gången tipsade jag också om Mr Jones Machine, som är ett annat av de band som har hållit Jarmo Ollila sysselsatt genom åren. Längst ner hittar du deras Psalm till döden från albumet Återvändsgränd från 2007. Mörkt och vackert.

Men först – andra halvan av Daily Planet, Johan Baeckström, har också en egen karriär. Han skriver på sin Soundcloudsida att han arbetat med solomaterial under namnet Bstrom en tid, och hoppas att det ska leda till ett soloalbum i framtiden. Här är Tonight:

 

Mr Jones Machine – Psalm till döden
(J.Ollila, J.Ollila, M.Lindström)
2007, Progress Productions

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *