Niclas Wahlgren – Sommarstadspuls/Röra dej igen/Törst (1986)

 

Det må vara hur förutsägbart och uttjatat som helst att snacka sommarlåtar så här i midsommartider, men här är en sommarlåt som ni troligen (?) knappt har hört, eller åtminstone glömt bort? Den får dessutom sällskap av ytterligare två grymma låtar från samma album…

3235108Det aktuella albumet är alltså Niclas Wahlgrens Tidlös, som gavs ut på Alpha Records 1986, och var det sista albumet i den första delen av hans karriär – d v s den som startade med Filmen G 1983 och ja, slutade typ här. Några egentliga hits fick han inte från det här albumet, jag minns bl a hur jag drabbades av stor frågeteckenkoma när singeln Törst inte tog sig in på Trackslistan.

Vad tänkte jag då bjuda på? Ja, som sagt – till att börja med en sommarlåt med stark Stockholmsprägel, så du som var ung i Stockholm då det begav sig, lär väl känna igen dig i Sommarstadspuls?

Niclas Wahlgren – Sommarstadspuls
(Carlsson-Wahlgren-Ekman)
1986, Alpha Records
Producerad av Wahlgren Band (Påhlsson, Stener, Perning, Ekman & Wahlgren)

 

Radarparet framför alla, Sandelin-Ekman, var i högsta grad inblandade i det här albumet, liksom i det mesta som släpptes på Alpha i början, och i nästa låt hörs det så mycket att vi väl skulle kunna kalla detta för ”Style feat Niclas”…

Niclas Wahlgren – Röra dej igen
(Sandelin-Ekman)
1986, Alpha Records
Producerad av Sandelin-Ekman

 

Och till sist då, det som borde ha varit en brottarhit – Törst, skriven av Danny Sembello (som bl a skrev Pointer Sisters’ Neutron Dance, vilket hörs…eller hur?) – här ”live från TV” :)

Niclas Wahlgren – Törst
(Sembello-Wahlgren)
1985, Alpha Records
Producerad av Wahlgren Band

2 thoughts on “Niclas Wahlgren – Sommarstadspuls/Röra dej igen/Törst (1986)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *