Henzel & Thors – Klippta vingar (1990)

 

Ett klassiskt spontaninlägg på en onsdag. Varsågoda!

3236566Unnade mig själv att gå igenom lite osorterade och obearbetade vinylrippar efter en lång arbetsdag, och hamnade på Henzel & Thors’ Musik från 1990. Henzel & Thors var ju som bekant en sorts fortsättning på underbara synthpophjältarna Nasa, efter att Patrik Henzel och Martin Thors hade tappat Jonas Zachrisson på vägen. I vissa, och ganska framträdande, delar så lämnade de här synthpopen bakom sig till förmån för ett mer gitarrbaserat och ’radiomässigt’ sound.

Det kan man ju tycka vad man vill om, men jag gillar ändå den här skivan – för så väldigt långt bort från hur Nasa lät på andra albumet In the mist of time och på ’ensamma’ singeln The bird från 1987 är det ändå inte. Och särskilt inte här – för undangömd på albumet Musik hittar vi ju faktiskt en svensk version av just The bird, här är Klippta vingar.

Henzel & Thors – Klippta vingar
(Henzel & Thors, Henzel)
1990, Mistlur
Producerad av Patrik Henzel

 

 

5 thoughts on “Henzel & Thors – Klippta vingar (1990)

 1. Tycker att den är en platta som håller i längden. Hittade den idag , då jag plockade bort lite skivor. En
  skiva som gjorde lite musik historia , från sin tid.

 2. Hej!

  Vill bara påminna om mina önskelåtar. som du lovar återkomma med. :-)

  Sugar, sugar – Pete Guzz.
  Vill ha dig – Guzz.

  Trevlig helg.

 3. Jag håller med om att den är en kanonbra platta. Jag minns när jag hörde den första gången efter att jag köpt den hur förvånad jag blev att den var så bra, eftersom jag var/är ett Nasa-fan och tänkte värre saker när dom inte gjorde synthpop längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *