Dag Taylor – Watch Out (1988)

 

Det är ganska kul när ens fördomar blir bekräftade. Jag misstänker att ni är många därute som känner igen namnet Dag Taylor, och ni vet säkert att han var dansare och att han även var minst lika känd som Malin Berghagens man, inte sant?

Men mer då? Jo, det var ju så att han också gav sig på en artistkarriär, med tveksam framgång – men, av det finns i praktiken nada på nätet idag. Så Googlar du på ”Dag Taylor” får du en massa träffar på just Malin Berghagen och hennes tusentals bloggar, och det gäller även bilder. Han är liksom inte särskilt känd i eget namn…

07 - Dag Taylor - Watch OutEller jo, på Discogs finns det spår av honom, både som Dag Taylor, vilket han helt enkelt kallade sig till en början, men också som Taylor D, vilket han av någon anledning lade sig till med senare, när han började samarbeta med Paul Rein.

Dock, finns inte den här – vilket jag tror var hans debut – med någonstans. Så varsågoda, ännu en god gärning från beatbox.se – nu finns Dag Taylor’s Watch out på nätet :) – en låt som jag gillade redan när jag hörde den första gången, och spelade in den på ett blandband. Varifrån vet jag dock inte, för den var tydligen aldrig utmanare på Tracks – kan det ha varit från Clabbe? Strunt samma, här är den – producerad av en annan danskille, Vito Ingrosso…

Dag Taylor – Watch out
(Ingrosso-Cyrus)
1988, Rush Records
Producerad av Vito Ingrosso

 

Ok, innan ni spammar loss fullständigt – jag tänkte återkomma till hans Paul Rein-relaterade del av karriären vid ett annat tillfälle, och dessutom har jag hittat ett klipp med något som hette Yellow Mellow – en funkrockig uppenbarelse som tydligen var ett senare projekt för herr Taylor. Här är det…with no further comments…

 

 

1 thought on “Dag Taylor – Watch Out (1988)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *