Tracks 30 år – första listan och lite utmanare…

 

Det är er säkerligen i högsta grad bekant, men det tål ju ändå att påpekas än en gång. Kl 18.15 ikväll den 8 september var det på klockslaget 30 år sedan det allra första Tracks sändes. Alla känner ju till historien om hur Kaj Kindvall ville göra det bästa popprogrammet i svensk radio – och det får man väl säga att han lyckades med?

tracksSjälv var jag en enträgen och trogen lyssnare från och med typ program 6 eller 7, d v s i slutet av oktober – och den då 13-årige Niclas var precis som alla andra flitig med REC-knappen på bandspelaren och med pennan i högsta hugg för att notera och rangordna. Jag fortsatte vara en trogen lyssnare, och missade inte ett enda program under de knappt första tio åren, sedan avtog intresset stadigt och under slutet av 90-talet och framåt kan jag nog erkänna att jag på sin höjd hörde en handfull program allt som allt. Så, min relation till Tracks är tveklöst intimt förknippad med ’de gyllene åren’ från 1985 och ca 5-6 år framåt – och dagens 30 årsjubileum sätter ju än en gång ens egen ålder i perspektiv ;-)

Jag missade som sagt premiärprogrammet live, men jag har ju hört det senare – och nu har jag också satt ihop en videospellista, som till att börja med innehöll 19 av de 20 låtarna på den första listan (Prince’s When doves cry saknas ju som bekant, i likhet med allt hans material, på YouTube), men som nu också fyllts på med i alla fall de flesta av utmanarna i det där första programmet…

Tracks den 8 september 1984 – listan och de flesta av utmanarna…

2 thoughts on “Tracks 30 år – första listan och lite utmanare…

  1. Riktigt bra spellista och hyllning till Tracks! Snyggt jobbat att hitta så många och riktigt kul att du hittade Armoury Show, som är en sorgligt bortglömd indierockpärla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *