B-sidevaganza med Glen Spove, Trixie, Kristin Kaspersen och 7even 4orty 7even

 

Tänkte jag skulle dänga till med ett helt gäng låtar – men, jag måste ju säga det, jag är väldigt medveten om att det här upplägget nog mest tilltalar dem som är lika ’skadade’ som jag är när det gäller den här typen av musik. Grejen med de här låtarna är nämligen inte i första hand att de är jättebra (även om vissa är helt ok…) utan att det är singelbaksidor, som aldrig (?) har dykt upp någon annanstans. På med kuriosafiltret, så kör vi!

Glen Spove – Sin City

GlenSpove-BlueIslandsJag har ju tidigare hyllat flera av hans singellåtar, bl a Lovers on the run och Blue islands – skrivna och producerade av Rex Gisslén och Max Brunzell (och inte minst även Peo Thyrén och Alexander Bard). Men, jag hade missat en B-sida – Sin city ligger på Blue islands-singeln och är faktiskt inte alls lika bra som de tidigare nämnda låtarna (skriven av Spove själv), men Gisslén/Brunzell-produktionen får den ändå att funka :)

(Spove)
1986, Virgin Scandinavia
Producerad av Gisslén & Brunzell

 

Trixie – Listen to your heart

Trixie - If You Walk AwayInte heller Trixie lär behöva någon djupare presentation, i alla fall inte för dig som följt bloggen ett tag. Bandet, som ju alltså bestod av Anders Eliasson (f d Page och Shanghai), Micke Ellgren (f d Shanghai) och sångerskan Ragnhild Røstad  är ett av de mest underskattade banden vi har haft i den här genren – deras självbetitlade album är en klockren klassiker i min värld! Men, på det albumet finns inte den här småtrevliga låten inte med – den gömmer sig istället endast på baksidan av bandets debutsingel If you walk away

(Eliasson, Ellgren, Colegate)
1988, Eurozont
Producerad av Ellgren & Eliasson

 

Kristin (Kaspersen) – He’s dangerous

14 - Kristin Kaspersen - StorstadslivDet var tveklöst den här som jag syftade på i början när jag skrev att låtarna inte i första hand är ’bra’ . Den här är verkligen inget vidare, men jag vet ju hur hög kuriosanivå det är på singeln i sig – TV4-Kristins Storstadsliv från 1984, så jag tänkte väl att det kunde vara lite kul att även lyfta fram baksidan. Jag kan tycka att soundet funkar, men sånginsatsen och inte minst låten håller inte riktigt. Kan ju dock inte låta bli att småle åt det faktum att Billy Butt skrev en låt som hette He’s dangerous ;-)

(Butt)
1984, Little Big Apple
Producerad av Anders Henriksson (?)

 

7even 4orty 7even – Don Dino

3230984…och så en liten till. Jag har nämnt tidigare att jag inte är särskilt förtjust i instrumentala grejer, men Anders Hanssons lilla studioprojekt tillsammans med Mats A Linberg och Andreas Aarflot (med det enkla, men ändå hopplöst svårstavade namnet), kommer undan med det mesta :) Välproducerad, trevlig och helt meninglös är den här baksidan från deras första singel, Can’t control myself.

(Hansson)
1986, Sonet Grammofon
Producerad av Anders Hansson

5 thoughts on “B-sidevaganza med Glen Spove, Trixie, Kristin Kaspersen och 7even 4orty 7even

  1. Bra gissat, men det var det snarlika bandet Carmen Kane som hade den videon. ”Sorry If I Broke Your Heart” hette låten, och jag tror att videon regisserades av Jonas Frick (han som gjorde ”Strul”) som verkade ha en fablaisse för stop motion. Han gjorde en liknande video åt Tommy Nilsson ungefär samtidigt.

  2. Var det Trixie som hade en, för tiden, ganska avancerad video med dansande godisbitar, som fick vara med i julkalandern ”Liv i Luckan” med Staffan Ling och som jag tror bubblade på ”Listan” med Annicka Jankell?

    1. Roger hann först med att svara, och visst tänkte jag också spontant på Carmen Kanes video, men när jag kollar på den – är det verkligen godisbitar som flyger omkring? ;-)

      1. efter att ha googlat kan jag konstatera att mitt bildminne svek mig inte; godisar var det. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *