Eight Point Five – Mary + I can’t get you out of my head (1987)

Så var det då det här med artister som är ett enda stort frågetecken. Jag lämnar italon, euron och även Sverige, och delar med mig av en riktigt trevlig liten synthpoppig singel som jag införskaffade i somras på en loppis nånstans i närheten av ingenstans.

frontEight Point Five – enligt Discogs så är detta det enda de gjorde, och enligt samma källa så skrevs låtarna av medlemmarna Volodia och Dimitri. Den förstnämnde skulle kunna vara den franske producenten och ’musikmakaren’ Volodia Boukortt, som finns angiven som sångare i en del andra sammanhang vid samma tid – och det skulle också bekräfta/förklara det oblygt ’tricolor’-färgade omslaget.

Så, låt mig alltså presentera den troligen franska gruppen Eight Point Five med Mary respektive I can’t get you out of my head

Mary:

I can’t get you out of my head:

 

 

3 thoughts on “Eight Point Five – Mary + I can’t get you out of my head (1987)

  1. Ja, den spelades en del i närradion i alla fall, vilken effekt det nu hade. De spelade rätt mycket italo överlag, vilket väl hade sin förklaring att Beat Box var rätt frikostiga med promomaxi. Rätt ofta man såg såna på loppisar senare med en ”tillhör närradion”-stämpel på. :)

  2. Detta var en lokal hit i Halmstads Närradio när det begav sig. På brusiga 88,6 mHz brukade jag ratta in listprogrammet Vaxmaskinen som gick någon vardagskväll under andra halvan av 80-talet. Mest var det bara samma hits som på Tracks med några låtar utanför listorna spelades oproportionerligt mycket där. Eight Point Five ”Mary” körde de hela tiden, likaså den ännu mer obskyra europopdängan ”Bye Bye Baby Goodbye” med David Dean som du säkert redan avhandlat här.

    ”Mary” proddades ju förresten av Tony Mansfield som jag tycker förtjänar ett omnämnande. Förutom att han i princip VAR bandet New Musik så spelade han in mycket fint under här åren. Naked Eyes var nog det band vi hörde mest av i Sverige.

    1. Ah, det var ju innan jag hamnade i Halmstad, så det är därför jag inte alls känner igen den :) Och visst har du rätt i att ”Bye bye baby goodbye” redan avhandlats, en bit ner på Euroish-listan – den var alltså också en lokal hit i Halmstad? Kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *