Fair-Play – Don’t forget Ben Johnson (1988)

 

Nej då, jag kommer inte att gå över till att publicera ’skämtmusik’ på heltid, men nu föll det sig helt enkelt så att uppföljaren till gårdagens svenska skojhouse blir ett tyskättat statement i idrottens dopingfråga. Typ :) Friidrotts-EM förra veckan och DN Galan ikväll – och eftersom friidrott är den enda idrott som kan locka mig bort från skivhyllorna, så känns det både rätt och självklart att köra den här just ikväll. Du har väl förresten inte missat mina tidigare friidrottsrelaterade inlägg – Take Off ”Ready steady go” och World Class Crew ”Winner takes it all”?

R-1792202-1243621871Här har vi alltså en låt som gjordes efter att det kanadensiska dopingmonstret Ben Johnson åkte fast efter Seoul-OS 1988 – och som framhåller att han trots allt fortfarande var världens snabbaste man. Intressant, och tveksamt, inlägg i dopingdebatten…

Bakom namnet Fair-Play döljer sig Geff Harrison och Wolfgang Timpe, som båda hade varit inblandade i Mike Mareens framgångar några år tidigare. Geff låg dessutom bakom en annan ’anti-klassiker’ året innan detta – Fly to Moscow under namnet Modern Trouble…

Och nej, jag tycker inte detta är bra alls – ren kuriosa! :)

Fair-Play – Don’t forget Ben Johnson (World Record Mix)
(Harrison-Timpe)
1988, Polydor

 

 

6 thoughts on “Fair-Play – Don’t forget Ben Johnson (1988)

 1. Åh herregud vad roligt. Man önskar ju lite att Kaj skulle se att vi har koll på detta. Eller kanske inte. Fantastisk lista, minns alla glasklart. Tippar på ”Don’t Waste My Time” eller ”Just for Money” av Paul Hardcastle!

 2. Haha, du har rätt. Riktigt bra nördinfo och visst hade man nån slags koll på detta på den tiden. Instrumentalen av Nicole McClouds ”Don’t You Want My Love” (bortglömd hit för övrigt) var en annan som Kaj gärna använde som bakgrundsmusik. Sidospår nu, men vilka fanns det mer?

  Kul med denna låten också. Köpte mitt ex ”på titeln” vid en singelrea på Åhléns nån gång strax efter den kommit. :)

  1. Dom jag minns just nu är:
   Scritti Politti – Absolute
   Company B – Fascinated
   Whistle – Nothing’s serious
   Janet Jackson – What have you done for me lately
   samt någon låt av Paul Hardcastle som jag inte minns namnet på nu.

   Han använde ju också instrumentala versioner av diverse låtar som lämnat listan just den veckan, men dessa var låtar som var fasta.

 3. Nördfakta: Om jag inte har fel så användes instrumentalversionen av den här låten ett flertal gånger under 80-talet när Kaj Kindwall rabblade repetition av listan i Tracks.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *