Let us dance just a little bit more…

 

Självklart! Inte ska det sluta dansas här inte! Och efter mycket harvande bland obskyriteter och okändheter på sistone, så känns det som att det vore dags att återigen ta sig an de stora, de självklara – våra familjemedlemmar, så att säga ;-) Och du, kolla hela inlägget – lite kul bonus längst ner…

R-516576-1126522374Inläggets titel skvallrade ju om vad som komma skulle. Och minsann, lyckas vi inte än en gång ’fylla ett tomrum’ på YouTube – Lili & Susie’s version av Let us dance…, som ju först spelades in och gavs ut av upphovsmännen själva i Secret Service, saknades faktiskt online. Men inte nu längre.

Hämtad från 1989 års remixalbum Let Us Dance – A Remix Retrospective:

Och här är då originalet, hämtat från 1985 års fantastiska album When the night closes in:

Notera att du även fick en spansk text i Secret Service-klippet ovan. Och nu, inte minst, får du också en liveversion av samma låt, inspelad för bara två veckor sedan i Estland! Jodå, så är det – Secret Service existerar fortfarande, och i studiosammanhang är det fortfarande Ola Håkansson, Tim Norell och Ulf Wahlberg som drar i spakarna, men på scenen där i Estland ser vi Mikael Erlandsson (visst minns du honom från Vi vill ha värme i Melodifestivalen 1990?) istället för Ola, samt Mats A Lindberg (från 7even4orty7even och Tredje Mannen) och Jamie Borger (från bl a Treat och Talisman).

 

5 thoughts on “Let us dance just a little bit more…

  1. Gillar verkligen låten och Secret Service. Köpte nyligen båda maxisinglarna för att kunna göra en djupare analys av dem! :-)

  2. Jag hörde den här första gången på Clabbes Rakt Över Disc, sommaren 1985, och minns att jag tyckte den var en kopia av Queens ”Radio Gaga”. Kan se likheter än idag, i alla fall i introt och ”stämningen”, men som med de flesta andra plagiat så brukar det blekna med tiden och mer bara bli en annan låt från samma tid.

    Det är bra, för jag tycker det är en skitsnygg låt som förtjänar annat än att stå i skuggan av uttjatad Queen-hit.

    1. Ja det måste jag säga – om ”Let us dance…” är ett plagiat, då är det ett av få som håller bra mycket bättre än originalet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *