Caroline Caine – Tell Me Please + Fizz Out (1985)

 

Nu blir det inga nyheter, det kan jag lova! Eller jo, på sätt och vis är det ändå det – jag hade nämligen aldrig sett, hört eller hört talas om den här artisten eller singeln fram till alldeles nyligen. Då blev jag tipsad om den genom den f ö eminenta bloggen Bargain Basement, och nu tänkte jag dela den vidare. Gillar man svåråtkomliga och bortglömda svenska 80-talspärlor, då känns det som att man inte borde vara utan det här. Och förresten, om du VERKLIGEN gillar det du hör, så finns singeln f n till salu på Discogs för endast 412 kr ;-)

- - - Caroline Caine - Tell Me PleaseMen till saken då! Caroline Caine alltså – det säger mig alltså ingenting, men jag utgår ifrån att hon är (var) svensk!? Det gör jag helt enkelt med anledning av hur uppställningen bakom kulisserna såg ut. Låtarna är nämligen skrivna av de senare inte helt obekanta Bobby Ljunggren och Håkan Almqvist (tillsammans med Thomas Brandt) och i kören hittar vi bl a Zemya Hamilton – ganska många år före hennes eget genombrott. Men, oavsett allt det där – här är bland det roligaste ’okända’ jag har ramlat över på länge! Kanske är det skåpmat för er, men jag är nöjd :)

Caroline Caine – Tell me please / Fizz out
(B.Ljunggren, H.Almqvist, T.Brandt)
1985, Cat Music

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *