Shanghai – Sayonara (1985)

 

Låt oss ta ytterligare ett varv inom ’familjen’ – för även om det var ett tag sedan nu, så har ni väl inte glömt? Det finns alltid något Shanghai-relaterat i skjortärmen att ta till, och ikväll är det mer än relaterat…

Shanghai-SayonaraI oktober 1985 släpptes det första albumet på Benny Hedlunds och Sanji Tandans nya bolag Alpha Records, vilket skulle komma att innebära starten för en ganska kort, men i min värld viktig, era i svensk pophistoria. Andra skulle räkna upp och lyfta fram helt andra eror, helt andra bolag och helt andra artister, men ni känner ju mig vid det här laget ;)

Det där första Alpha-albumet var ju naturligtvis debuten från Södertäljebandet Shanghai – till största delen producerat av Christer Sandelin och framfört av Rex Gisslén och Uffe Söderberg, typ. Ett idag klassiskt album i sin genre, och än idag fortfarande inte officiellt utgivet vare sig på CD eller digitalt – när ska det ske? Hur länge ska vi behöva vänta?

Och nu till kvällens musik då! Här är Sayonara, dels i sin svenska albumversion – och dessutom i den engelska version som valdes bort…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *