Ankie Bagger – Fire & rain (1991)

 

Ni har inte hört mycket av mig den här veckan, men det kanske å andra sidan har blivit en vanesak vid det här laget? Well well, jag fick i alla fall en förfrågan om en låt häromdagen, och utan vidare omskrivningar, så uppfyller jag nu denna önskan…

AnkieBagger-FireAndRain…för trots att man tror att man har koll på ’sina’ artister, så dyker det ju ständigt upp grejer som man har missat. Och nej, jag hade inte missat den här låten med Ankie Bagger – singeln inköptes alldeles nysläppt 1991, utan jag hade missat att den faktiskt inte fanns på nätet!

Efter framgångarna med debutalbumet, och hits som People say it’s in the air och Where were you last night, så skulle det hela följas upp. Först fick vi If you’re alone tonight, som floppade. Sedan fick vi Fire & rain, som floppade. Sedan fick vi…ja, det var väl helt enkelt så att det inte blev några fler hits för den forna bakgrundssångerska Ann-Christin ’Ankie’ Bagger :/ Men, trots detta kom det ju faktiskt ett andra album, From the heart, 1993. På det albumet fanns den då två år gamla If you’re alone tonight med, men inte nämnda ’andrasingel’ Fire & Rain – snacka om att en låt hamnar ute i kylan…

Så, fram tills idag var detta alltså en fullständigt bortglömd låt i den mening att det bara var vi få som köpte vinylsingeln för 23 år sedan som hade koll på den :) Typ. Men, varsågod världen – här är Ankie Bagger i tidstypisk Norell-Oson-Bardsk rockkostym…

Ankie Bagger – Fire & rain
(Norell-Oson-Bard)
1991, Sonet Grammofon
Producerad av Ola Håkansson, Mats Granberg, Anders Hansson

 

 

2 thoughts on “Ankie Bagger – Fire & rain (1991)

 1. Denna singel kom aldrig med på lp skivan är unik om man vill ha allas ankies låtar..

  Man kan göra mycke som artist videon till bang bang så är 20 år senare känns den inte bra att ha 5 nakna män som dansar. smaken är som Baken…..kändes som hennes karriär tog slut efter denna singel.Bang Bang.

  Enligt rykten så var du köper aldrig mig nära att va med melodifestivalen… men lite duetter med bonde söker fru kan funka med…

  http://www.youtube.com/watch?v=JrZxXn_ZQQE

 2. Den här singeln hade jag på vinyl och den stod och samlade damm i en låda under sängen.
  Så plötsligt en dag blev jag kontaktas av en amerikan som ville köpa en annan av mina singlar (jag tror det var Rose Laurens ‎– Make Tonight The Night), som jag inte heller lyssnade på.

  Jag undrade om det var värt mödan så jag frågade vad han ville betala.

  100 dollar, svarade han (!)

  Och så ville han köpa en Ankie Bagger-singel av mig (den här, Fire & rain)

  Du får 100 dollar för den med, sa han.

  Jag blev helt chockad, letade fram singlarna och lyssnade för säkerhets skull på dem för att försäkra mig om att jag inte satt på värsta guldlåtarna som jag inte hade koll på.
  Men jag tyckte inte heller nu att det var något speciellt med dem eller att de var värda mer än någon krona som jag gett för dem då jag hittat dem i någon reaback.

  Så amerikanen fick sina (tydligen) eftertraktade skivor och jag blev 200 dollar (!) rikare.

  Jag förstår fortfarande inte riktigt vad som hände men kul var det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *