B-sidevaganza med Sound Of Music, Double Fantasy och Fingerprints

 

Kanske minns du ett inlägg från i somras som gick under den här benämningen? Då introducerade jag det hela som ett upplägg som nog mest tilltalar dem som är lika ‘skadade’ som jag är när det gäller den här typen av musik. Och så var/är det nog :) Grejen med de här låtarna är alltså inte i första hand att de är jättebra (även om vissa är helt ok…) utan att det är singelbaksidor, som aldrig (utom i undantagsfall…) har dykt upp någon annanstans. På med kuriosafiltret igen, så kör vi!

Ah, du är nyfiken på det förra inlägget med Glen Spove, Trixie, Kristin Kaspersen och 7even 4orty 7even? Det hittar du här ;)

 

Sound of Music – Nuclear reaction

01x - B-sidevaganza - Sound of Music - Nuclear Reaction (Bonus Track)Den här gången börjar jag med en låt som först låg på baksidan av Love me or leave me-singeln 1986, dock utan att sedan hamna på Sound Of Music’s andra album II, som släpptes året därpå. Eller…hmm…den (och nästa låt) fanns med på CD-utgåvan av albumet, men på den tiden så vete katten om det egentligen räknades som det egentliga albumsläppet. Eller är det t o m så att CD:n är en senare utgivning? Det är mer än jag vet, det enda jag kan säga är att dessa två SoM-baksidor i högsta grad hör hemma i deras katalog…

Sound of Music – Nuclear reaction
(Grönvall-Nordqvist-Widengren)
1986, Alpha Records – ONESIN 051
Producerad av Peter Grönvall

 

Sound of Music – Danger

- - - - B-sidevaganza - Sound Of Music - Danger (Bonus Track 2nd CD)Jodå, vi kör en till! Den här låg till att börja med som B-sida på singeln Once again, som ju också var en av de singlar som föregick album nummer två. Inte heller den här hamnade alltså på LP:n, men återfinns som bonus på CD-utgåvan. Och här kan man ju lugnt säga att man får en försmak på den ’rockigare’ framtoning som bandet skulle komma att anamma till viss del på II-albumet, och i ännu högre grad i sin nästa inkarnation, Peter’s Pop Squad…

Sound of Music – Nuclear reaction
(Grönvall-Nordqvist-Widengren)
1987, Alpha Records – ONESIN 062
Producerad av Peter Grönvall

 

Double Fantasy – You’re in love

- - - - B-sidevaganza - x - Double Fantasy - You're in loveJag har vid några tillfällen under början av hösten förärat årets upplaga av TV4:s Idol en liten bit av min tid. Under auditionturnén dömdes då ofta unga killar ut med argumentet att de var ’valpiga’ och ’omogna’. Well…är det nån som minns dessa två ynglingar? Valpigt och omoget ja, men med ett visst sväng, inte sant? Förra sommaren skrev jag några rader om dem, och lade då ut deras båda ’hits’; Girl och Confession time. De släppte ju faktiskt även ett album, Resa i tiden, men där finns inte den här B-sidan från Confession-singeln med. Som om det nu vore särskilt många (om än någon alls?) som har koll på det albumet ;)

Double Fantasy – You’re in love
(Malmsjö-Henriksson)
1986, Little Big Apple Records – LBAS 1019
Producerad av Anders Henriksson

 

Fingerprints – One more reason

- - - - 13x - B-sidevaganza - Fingerprints - One more reasonHär är ett band som jag borde ha skrivit om tidigare, men det har helt enkelt inte blivit av – ett i raden av smått fantastiska svenska popband i slutet av 80-talet, och dessutom i sfären runt Sonet och Secret Service-familjen. Visst, jag berörde så att säga dem när jag skrev om Sidewalk och Licence, vilka ju båda utgjorde rötterna till Fingerprints, men det här är alltså första gången en Fingerprints-låt publiceras på bloggen. Skäms på mig…

Dessutom, rent definitionsmässigt så är knappt ens detta en regelrätt Fingerprints-låt. Efter att ha klämt ur sig hela sex singlar från debutalbumet Time is all we need, så började det ju nämligen gå grus i maskineriet. Så till den milda grad att när singeln Gimme your love släpptes så var den forna trion enbart en duo – en duo som snart bestämde sig för att skrota det gamla namnet och istället fortsätta som West Of Sunset. Björn och Thomas tog med sig Fingerprints’ sista singellåtar till WoS-albumet, men lämnade baksidorna åt ödet. Här är One more reason, från nämnda Gimme your love

Fingerprints – One more reason
(Ström-Axelsson)
1990, Sonet Grammofon
Producerad av Ola Håkansson och Anders Hansson 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *