The Congress – Tysta timmar (1987)

 

Ni får tycka vad ni vill, men för min del var det alltför länge sedan som jag körde ett rakt och enkelt inlägg om och med en av de där låtarna som har följt med under alla år under epitetet ”svensk vinyl”…så nu är det dags!

TheCongressHär är Sundsvallsbandet The Congress – ett band i raden som jag inte vet mer om än vad som går att utläsa av omslaget. Vilket i och för sig är ovanligt mycket eftersom jag faktiskt hittade deras album Segrar på en loppis e d för många år sedan! Att jag köpte det då, berodde som sagt på en låt som hade hängt med ända sedan det begav sig. Jag var helt säker på att jag spelade in Tysta timmar från Tracks nån gång på hösten -87, men nu kan jag inte se att den nånsin testades där? Konstigt, men troligen spelades den alltså någon annanstans i etern och jag var där med REC-knappen…

Om medlemmarna i bandet kan sägas att såväl basisten Hans Lebanszki och keyboardisten Ulf Krigsman senare fanns med i bandet Crompojkarna, som bl a samarbetat med Sundsvalls stolthet Gina Jacobi – samt att sångaren Jörgen Brandell av allt att döma är tandläkare i Ljusdal :)

The Congress – Tysta timmar
(The Congress)
1987, Massproduktion
Producerad av Stefan Svensson

 

 

5 thoughts on “The Congress – Tysta timmar (1987)

 1. Hej igen! Såvitt jag kommer ihåg körde Hans och Ulf vidare som låtskrivarcombo, dock ej i Crompojkarna(?). Hans producerade sedan ett gäng sundsvallsgrupper uppe i sin studio på gala LV5. Niclas jobbade senare med ljud för TV4, Uffe idag för H&M i Asien tror jag. Hans jobbar i ljudsvängen fortfarande. Janne Strandqvist har fått ny fart på sitt band Red Mecca. Carina Göransson började sjunga med ett hårdpop(får man säga så?) bor kvar i Sundsvall och systern Gunilla i Stockholm.

  Vi var väldigt nära att hamna med singeln på bubblarlistan som skulle till att börja på TV, men precis innan det var dags att spela in en improviserad video, passerades vi av bl a Millas Mirakel och deras ”Rytm av en regnig…”

 2. Japp. Jag är tandläkare, men inte i Ljusdal, utan närmare bestämt i Färila.
  Kul att läsa om din historia kring vår ”Tysta Timmar”

  1. Hej Jörgen! Alltid lika roligt att få sina påståenden bekräftade av ”förstahandskällan” :) Du har möjligtvis inte lust att berätta något mer om bandet? / Niclas

 3. Som Sundsvallsbo så önskar jag att jag kunde ge mer info om bandet, men tyvärr så vet jag mindre än du. Däremot så vet jag att jag hörde den under sommaren 1987 i en semesterradio som gick i Sundsvalls närradio det året, och dessutom har den i min samling. Jag vill minnas att den testades i Sommartoppen utan att komma in. Jag har inget minne av Tracks dock, men och andra sidan var det många utmanare som passerade obemärkt då.

  1. Ah, kan det vara från Sommartoppen jag spelade in den då? Så kan det vara…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *