Security – Total Destruction + Somebody (1985)

 

De som följer beatbox.se på Facebook såg igår hur jag konstaterade att en ”superhemlig supergrupp” var mitt senaste tillskott i samlingen. Då lade jag bara upp bilden ni ser här, men man kan väl säga att det där med superhemliga faller ganska platt, inte sant? ;)

SecurityDet här är en maxi som jag faktiskt inte visste att den fanns förrän jag började mitt arbete med att sammanställa Alpha Records 7″/12″-katalog för den här sidan. Än mindre hade jag självklart inte hört den, och det får erkännas att förrän den hamnade på spelaren tidigare idag så hade jag fortfarande inte det. Jag vet inte hur ”rare” den egentligen är, men ingen har ju i alla fall förbarmat sig över mänskligheten och lagt ut den på nätet. Inte förrän nu…

- - - x - Security - Total DestructionVad har vi då här? Ja, jag skulle i alla fall vilja definiera detta som något av det mer obskyra i Sandelin-Ekmans digra katalog, och inte heller har den gode Paul Rein ägnat sig åt särskilt mycket instrumentala konstigheter utgivna inkognito. Mycket av det obskyrita ligger kanske inte minst i att medan A-sidan är en ganska så meningslös samplingshistoria med lite vocoder (To-To-Total destruction, TTTT-To-Total destruction…) så är alltså B-sidan en tämligen originaltrogen cover på Depeche Mode’s Somebody från 1984, framförd av Christer Sandelin. Varför? Jo minsann, det finns en tanke! Omslagets framsida pryds av ett välbekant ”svampmoln” och man har även angett den samplade texten, som naturligtvis handlar om kärnvapenkrig och sånt. Omslagets baksida pryds, förutom av den maskerade bilden, av följande text:

Despite the fact that the population of the world are living under the threat of a handfull men ready to push the button, young people still believe in love and are looking for… 

Get it? ;)

Security – Total Destruction
(Security)
1985, Alpha Records – ONEMAX 009

Security – Somebody
(M.L Gore)
1985, Alpha Records – ONEMAX 009

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *