Troll, Big Pig & Pseudo Echo – på ren inspiration

 

Igår var en omtumlande dag – först fick man (en dag sent, eftersom man inte var på plats…) reda på att Faluns stoltheter Troll hade återförenats på QX-Galans scen, och sedan kablades världsnyheten om att Australien var klara för Eurovision Song Contest 2015 ut över världen. Omtumlande som sagt, i precis lika hög grad ;) Så, på ren jäkla inspiration – här kommer först lite Troll och sedan lite Australien…

Uppföljaren till Jimmy Dean hette It’s serious och blev, som brukligt var, en hit på Tracks av bara farten. Mer Stock-Aitken-Watermanigt sound här än det typiska Norell-Osoniga på megahiten, inte sant?

Troll – It’s serious
(Brännlund-Nordström)
1989, Sonet Grammofon
Producerad av Jonas Warnerbring, Mats Brännlund & Håkan Nordström

Dalatjejernas andra album (ja, tredje om man också räknar det under namnet Trollrock från 1986) lyckades inte riktigt, inte alls faktiskt, matcha framgångarna med Jimmy Dean. Här är ett albumspår med en sedvanligt trallvänlig och ofrånkomlig refrängslinga…

Troll – Can’t you see what I see
(Norell-Oson-Bard)
1990, Sonet Grammofon
Producerad av Ola Håkansson, Tim Norell och Anders Hansson 

Och så Australien då. Sedan det som sagt igår offentliggjordes att Australien mot alla odds kommer att delta i EUROvision Song Contest i maj så har jag bl a sett att det har startats ”aktionsgrupper” för dem som drömmer om att Kylie Minogue nu ska dyka upp. Jag plockar fram två andra exempel på vad jag tycker är jäkligt bra australiensiskt 80-tal, vilka jag nödvändigtvis inte drömmer om i ESC, men detta sker som sagt på ren inspiration :)

Big Pig – Breakaway 
(G.Zekley, M.Bottler)
1987, White Label / A&M
Producerad av Nick Launay

 

Pseudo Echo – A beat for you
(Brian Canham)
1984, EMI Australia
Producerad av John Punter

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *