En liten påse med god och blandad schlagerpop

 

Gott och blandat är trevligt, här är en skön liten uppsättning…

 

15 - Pernilla Dahlqvist - Gömd i en drömPernilla Dahlqvist – Gömd i en dröm

Här är en sån där låt som balanserar på min ovilja att riktigt uppskatta ’barnartister’, även när det handlar om egentligen ganska trevliga 80-talsgrejer :) Dock, i det här fallet är historien kring själva låten så intressant att jag inte kan låta bli. När det gäller lilla Pernilla, så skulle jag sätta några kronor på att jag hittade henne som konsult i modebranschen, men att jag inte vet om hon har haft något som ens påminner om en musikkarriär efter den här låten. Annars är det hela en typisk Little Big Apple-produkt, producerad av Billy Butt, arrangerad av Anders Henriksson och det är Katz (Gunilla Backman och Harriette Johnsson) som körar.

Men låten var det ja, den heter i original Lies in your eyes, och är tydligen ganska välcirkulerad på nätet som en ”unreleased demo” med Madonna. Men, det verkar inte riktigt vara sant – den är nämligen släppt på singel med den franska gruppen Shift 1. Jag tar och lägger med även den, för det är liksom låten värd :)

 

19 - Carina Carlsson - MedvindCarina Carlsson – Medvind

Jag skulle misstänka att många minns henne från SVT:s Solstollarna och Toffelhjältarna (om ni tänker efter…), men hon släppte faktiskt i alla fall en singel innan Toffelhjältarna hade premiär julen 1984. Och som så ofta är fallet med en viss typ av låtar så känns det som att den här borde ha varit en självklar kandidat för Melodifestivalen, inte sant? Men, så är det inte, helt enkelt på grund av att Medvind också är en cover. Originalet If you really love me från 1982 spelades in av 1970 års ESC-vinnare Rosemary ”Dana” Brown.

Melodifestival blev det ju dock senare för Carina – som en tredjedel av Cayenne tog hon en andraplats 1995 med Stanna hos mig, förutom att hon också funnits med i kören flera gånger. Men, som sagt, här är Medvind – en riktigt trevlig liten visa…

 

18 - Nini - Här Och NuNini – Här och nu

Här har vi en likaledes småsomrig liten anrättning, kring vilken jag kommer att slå rekord i att vara kortfattad. Artisten heter/kallas (?) Nini, singeln är släppt 1983 på Polar, och hon ser väldigt mycket mer allvarlig ut på omslaget än vad hon låter på skivan. Jag gillar denna, men vem är hon?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *