Hasse Carlsson – Nånstans i Tokyo (1983)

 

En liten kortis. Idag den 19 februari skulle Noice-sångaren Hasse Carlsson ha fyllt 50 år, om inte drogerna hade tagit hans liv tidigare än så. Ärligt talat så hade jag inte koll på detta, men jag fick det påtalat för mig – och då tycker jag väl att det ändå kunna vara på sin plats med ett omnämnande, inte sant?

09 - Hasse C (album - Pulsens Hårda Slag)Som flera gånger tidigare, så uppehåller jag mig gärna vid Hasses andra soloalbum Pulsens hårda slag. I praktiken var det ju ett samarbete mellan honom och Otitis (allerstädes närvarande Anders Hansson och Jimmy Jimenez), vilket ju också innebär en nära koppling till Secret Service-familjen, och då är man ju hemma med mig :)

Och det är extra tydligt i det här fallet – idag väljer jag Hasse C (som han kallades på den här skivan) och hans svenska originalversion (?) av det som senare skulle bli en av Lili & Sussies trevligaste, och lite bortglömda, stunder. Här är Nånstans i Tokyo, och förresten – vem är C.Hansson som är angiven som textförfattare? Nån som vet?

Hasse C – Nånstans i Tokyo
(O.Håkansson, T.Norell, C.Hansson)
1983, Sonet Grammofon
Producerad av A.Hansson och J.Jimenez

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *