Fredrik – Primadonna donna + Innocent eyes + Big sensation (1985-1989)

 


…bara för att inte någon, någonsin, skulle få för sig att jag på något sätt tänkte försöka bli ’cool’ och ’kreddig’ (as if it ever was possible…) så tog jag en bild på min samling av sjutummare med Fredrik Willstrand. För visst är det så, att han är en av de artister som det idag är allra mest ohippt att påstå att man gillar? Visst? Jag gillar Fredrik :) – inte minst som sångare i Kiss’n’Tell, här och här

IMG_4428Så, här är min lilla samling med små-Fredrikar, vilken just kompletterades – och från den hämtar jag tre mycket trevliga låtar…

Först hör vi Primadonna donna, hämtad från albumet Vild fantasi, och skriven av inga mindre än Peo Thyrén och Kjell ’Kee Marcello’ Lövbom. Det hörs ju tydligt att den kommer från samma huvud, och i samma era, som mina Karin Risberg-favoriter Marie Antoinette och Stopp stopp stanna, och hade man bara fått en lite ’synthigare’ produktion på Primadonna… än vad Mikael Wendt i Mariann-studion mäktade med, så hade den varit fulländad :)

Fredrik – Primadonna donna
(Thyrén-Lövbom)
1985, KM Records / Mariann
Producerad av Mikael Wendt

 

Nästa är Innocent eyes, singeln som troligen var tänkt att leda Fredriks karriär in på ett nytt spår tillsammans med Mariann. Med Skaramått mätt så är ju det här nästan rockigt, åt AOR-hållet, och det är minsann ingen mindre än Niklas Strömstedt som ligger bakom både låt och produktion. Dock gick väl något fel, Innocent eyes floppade och det blev det sista Fredrik släppte för Mariann.

Fredrik – Innocent eyes
(Strömstedt-Lindbom)
1987, Mariann Records
Producerad av Niklas Strömstedt

 

Men, ett nytt spår i karriären blev det – lite ’mognare’ kom han ut under sitt hela namn och släppte ett självbetitlat album på Little Big Apple. Ett helt gäng singlar blev det, troligen med Tonight och covern på gamla Runaway som de som i alla fall gjorde lite väsen av sig. Det här albumet tycker jag är riktigt bra, och det står jag för :) Här är singeln Big sensation

Fredrik Willstrand – Big sensation
(Granberg-Berg)
1989, Little Big Apple
Producerad av Mats Granberg

 

…ja, vi slänger med Runaway också, från Solstollarna :)

 

2 thoughts on “Fredrik – Primadonna donna + Innocent eyes + Big sensation (1985-1989)

  1. Ser att du saknar Fredriks supportersingel för HV11. Den såg man ju påpassligt till att skaffa på resa förbi Jönköping 1986. Joråsatte :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *