Idag gillar vi bl a Midnight Boy, Italove och Train To Spain!

 

Tänkte jag skulle göra ett nedslag i nutid (i den mån det nu verkligen blir det) och bara berätta lite kort om vad på ”nyhetsfronten” som jag gillar lite extra just nu. Jag kallar det inte för tips, eftersom jag vet att jag har en initierad läsekrets – det är högst tveksamt om ni skulle ha missat något av detta? 

 

Midnight Boy – Don’t say no

Först, störst och mest magiskt är naturligtvis Johan ’Midnight Boy’ Krafmans knock-out på de svenska TV-sofforna i lördags. Eller ja, frågan är hur knock-outat Sverige blev. Sistaplatsen i denna fjärde deltävling av Melodifestivalen kan ju antingen betyda att det hela passerade obemärkt förbi – eller att de flesta helt enkelt inte klarade av att hantera Johan och Don’t say no, denna kaskad av vällevererade 80-talsreferenser och preferenser. Som jag själv konstaterade på Facebook strax efteråt – att bästa låten kommer sist är varken ovanligt eller förvånande, och jag är vid det här laget van vid att vara ganska ensam om god smak :) Det verkar som att Midnight Boy har mer nytt material på gång, vilket ju skapar förväntningar om ett fortsatt fantastiskt 2015!

Här lördagens Melodifestivalframträdande, och här nedan den officiella videon:

 

Italove – Too late to cry & Exodus

Blix, LaRoxx och Dr Mateo är numera självklara  i mina spellistor – de har än så länge inte lyckats släppa något ’dåligt’, och det finns inget som tyder på att det ska behöva hända. På de närmast tidigare singlarna hade de fått gästspel av t ex amerikanska sångerskan TQ och inte minst italolegendaren Ken Laszlo, men när Too late to cry släpptes i början av det här året så var det på producent- och remixuppdragen som de intressanta ’gästerna’ fanns – brittiske Andy ’Bitrocka’ Bernhard och holländske Matt Pop heter duga!

Too late to cry har varit 2015 års stora låt för min del så här långt, och när de nyligen också släppte en sorts ’B-sida’ i form av Exodus (den är verkligen B-sida på tolvtummaren) så blev den precis den komplettering som en B-sida ska vara. Är du med? :) Instrumentalt är ju som bekant vanligtvis inte min grej, men ibland måste man ju krypa till korset. Åh så bra!

 

Train To Spain – Keep on running & Passion

Jonas Rasmusson (Malmö) och Helena Wigeborn (Göteborg) är Train To Spain – mycket mer än så vet jag inte om denna nya synthpopduo. Jag kan surfa mig till att de åtminstone har spelat tillsammans och live under hela förra året, men att den här ’singeln’ för Subculture Records är deras första riktiga släpp – och jag får mersmak, det vill jag lova! Båda låtarna är riktigt bra, men där Keep on running är snygg, lätt och ’medryckande’ så är Passion, tack vare Machinistas remix (minns dem från min årslista över 2014), mer distinkt, dansant och ’tyngre’. Som sagt, ge mig mer!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *