Video Video från Australien, och allt vad dem hör till…

 

What’s up? Vad har hänt sen sist? Mmm, jag tänker inte gå djupare in på varför det har varit oförskämt tyst från beatbox.se i över en månad, men jag kan säga att det nästan blev lite sport i att lämna juni månad helt opublicerad ;-) Hur som helst, här är jag igen, fortfarande med massor av idéer för sajtens fortsatta leverne, men också med farhågor om fortsatt tidsbrist. Vi får se helt enkelt, men nu kör vi!

Först hade jag tänkt köra en liten sammanfattning av nya och halvnya grejer som jag gärna lyssnar på den här sommaren, och som jag inte är helt säker på att alla har koll på, men den sammanfattningen får jag återkomma till – en enda grupp tog över hela det här inlägget… 

 

a2800830058_10Ja, jag börjar med något som jag befinner mig mitt uppe i just nu, och som inte tar slut. Vi talar om en evig karusell av korslänkar och hänvisningar i den australiensiska indie-synth-världen. Det hela började med att Johan på eminenta Being Blogged i helgen tipsade om en ny lyric video med australiensiska Video Video.

De sades ha ”fastnat någonstans i 1985”, vilket naturligtvis fick mig att omedelbums följa länken och kolla upp. Och som sagt, sedan dess är jag fast…i och för sig inte i första hand med den aktuella låten och videon, utan med deras alldeles nysläppta album Planet Of Storms, och med det som sedan har dykt upp när jag letat vidare om bandet och dess medlemmar.

Men till att börja med då, här är Make You Mine, videon som alltså släpptes häromdagen, och som var min första bekantskap med bandet…

 

Men som sagt, jag letade mig vidare till albumet på Spotify (se nedan) och fastnade där särskilt för en låt som de själva, åtminstone inte än så länge, bestämt sig för att promota. Kolla in spår 2, Forever Tomorrow – med ett sound som tar mig direkt till det 1985 som inte alltid hamnade på listorna i Sverige, men som fick mig att för alltid älska den tidens musik…

 

 

Vilka är då Video Video? Jo, det handlar om en trio bestående av Matt Doll Thomas, Byron St John och Matthew Sigley, där de två förstnämnda också utgör kärnan i lite mer indiepoppiga The Blow Waves. De båda kände att en del av materialet inte passade i den gruppen och valde redan 2006 att formatera sig som Video Video. 2010 kom småtrevliga singeln Berlin, Berlin som tyvärr har passerat mig fullständigt förbi (se videon nedan) och nu har man alltså släppt ifrån sig ett helt album.

Grejen är ju dock att det varken startade eller slutar där. Matt Doll tillbringade hela 90-talet i The Mavis’s, som till stor del verkar ha varit alldeles för halvgrungiga/postpunkiga för min smak, möjligen bortsett från 1998 års Cry (lyssna här), som också verkar ha varit deras största framgång. Sångerska i bandet var Matt’s syster Beki Colada som vi nu kan höra i projektet The Fascinated (lyssna nedan, inte dumt alls…). Såväl Matt som den nuvarande bandkollegan Byron St John  har också intressanta solokarriärer…kolla t ex in det här klippet där Matt framför Bananarama’s I Heard A Rumuor.

Är du med? Här kommer en hel radda musik :)

 

Video Video – Berlin, Berlin (2010)

 

The Blow Waves – Beginning Of Love (2010)

 

Byron St. John – The Look Of Love (2014)

 

Matt & Beki – Black Widow (2013)

 

The Fascinated – Running Away From Love (2014)

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *