Försöker hänga med…

 

Nordik-Sonar-673Jag har sedan länge lagt ner ambitionen att ha koll på allt det senaste, eller ens på det som släpps i ’mina’ genrer, men eftersom jag på sista tiden mest har lyssnat på förhållandevis ny musik (det är liksom lättast att låta Spotify göra jobbet när det är mycket omkring en) så tänkte jag att ”-Varför inte dela med mig av vad jag helst lyssnar på i nyhetsväg just nu?”. Håll till godo, om du vill – här är listan på låtar som jag räknar upp i inlägget: 

Nordik Sonar Free From Time, Electronic Zoo This Heart Is My Own, Cape Lion Oh Girl, New Order Plastic, Italove We Dont Care [Retro Mix], Eurotix Are You Strong Enough [A Blue Ocean Dream Lonely In The Club Remix], CHVRCHES Clearest Blue, Krista Siegfreds Better On  My Own, Vogon Poetry Ready Player One, International Touch Me (In The Heat Of The Night) [Maxi Mix], Mylène Farmer (& Sting) Stolen Car


Nordik Sonar – Free From Time

Från singeln Free From Time. Den första i raden av tre Stockholmsduos som får inleda den här ’listan’. Linus och Benjamin i Nordik Sonar var inte ens påtänkta när musiken de högaktar gjordes, men det hindrar dem inte från att låta mer 1984 än 1984 självt gjorde. Jag är med, när kommer det mer?

 

Electronic Zoo – This Heart Is My Own

Från singeln Burn It Down/This Heart Is My Own. Ännu en ny duo, dock får man väl säga att medlemmarna här hör till en annan generation. Vi har å ena sidan Peter Vivstam, en av sångarna från mer eller mindre ikoniska 80-talsprojektet French Revolution och vi har å andra sidan Conny Rundby, sångare i pånyttfödda 80-talsbandet Garbo Sthlm. De beskriver själva detta som något som de hittade på i somras när de typ inte hade något annat för sig. Får man göra så? Det här är ju helt enkelt för bra för att vara en engångsgrej eller ’något litet vid sidan av’. Jag är med, när kommer det mer? :) (Spotify)

[wpdevart_youtube]F2S7afbs4IE[/wpdevart_youtube]

Cape Lion – Oh Girl

Från EP:n Corinth. En av flera Stockholmsduos i den här ’listan’. De gör precis den sorts 80-talsinspirerad synthig ’indiepop’ som gärna hajpas runt om i blogiversum, men som för min del just känns lite för mycket indie. Men här låter de mer Melody Club än Hot Chip och då är jag med. (Spotify)

[wpdevart_youtube]ikLCWh1bIaM[/wpdevart_youtube]

New Order – Plastic 

Från albumet Music Complete. Första nyskrivna albumet på tio år och recensionerna har varit splittrade, lite som det mesta med New Order alltid har varit. Ibland är det mest gitarrer och ibland låter de som typ Sub-Culture, Bizarre Love Triangle och de andra gamla pärlorna. Det gör de här, och då är jag med. (Spotify)

[wpdevart_youtube]THwp-hWtC5Y[/wpdevart_youtube]

Italove – We Don’t Care [Retro Mix]

Från EP:n We Don’t Care. Jäklar att det tog tid för de svenska italohjätarna att följa upp vinterns magnifika Too Late To Cry. Dock måste erkännas att jag ända sedan jag såg och hörde We Don’t Care framföras på Sthlm Italo Disco Party i våras hoppades att den skulle låta annorlunda när den väl släpptes.

Jag må vara konservativ i kubik nu, men jag är inte helt förtjust i hur man har lämnat italosoundet på denna nya singel. Well, i alla fall på huvudversionen, tack och lov finns alltså även en ”Retro Mix”, signerad Mirko Hirsch – ”the king of the new italo disco generation” – för oss segtuggade tröggubbar. Och då är jag med.  (Spotify)

[wpdevart_youtube]DOHg6VUfLO8[/wpdevart_youtube]

Eurotix – Are You Strong Enough [A Blue Ocean Dream Lonely In The Club Remix]

Från EP:n Kiss Them For Me (Remixes). Om jag då ska fortsätta vara lite gnällig med mina svenska hjältar, så var det väl lite så att inte heller Gästrikeduon Eurotix’s senaste, Kiss Them For Me från i våras, föll mig 100% i smaken. Svårt att peka på varför, men i vilket fall så återupprättades vår relation igen när ”remix-EP:n” kom kort senare. Där föll jag nämligen för en remix på den förra EP:ns huvudspår, Are You Strong Enough. inte heller den var någon favorit för mig i originalformatet, men när den blev ”uppoppad” är jag med… (Spotify)

 

CHVRCHES – Clearest Blue 

Från albumet Every Open Eye. De här skottarna är ju ett sånt där hyllat ’nysynthband’ som jag (tidigare) har haft svårt att riktigt ta till mig. Trots ett skönt sound så är det nog den där eviga ’indie-förbannelsen’ som har legat dem i fatet – jag vill ha blippande synthar och tralliga refränger, helst så okreddigt det går :) Och jäklar, antingen har jag ändrat mig, eller så har nånting hänt – nya albumet, som släpptes häromdan, är grymt! Och den här seneaste singeln Clearest Blue är ännu grymmare! Någon (tror det var Being Blogged) skrev att det här är den bästa Erasurelåten på 10 (20?) år – och bättre än så kan det nog inte sägas. (Spotify)

[wpdevart_youtube]7XrTEjwpAjU[/wpdevart_youtube]

Krista Siegfrieds – Better On My Own

Från singeln Better On My Own. Över till något helt annat, typ. Schlagernördar och andra med hjärta för Eurovision minns naturligtvis hennes, för vissa provocerande, framförande av Marry Me för Finland 2013, och även om jag inte har en aning om hur het hon är idag, så är jag med. Den här gillar jag! (Spotify)

[wpdevart_youtube]ZEu6-GHNljU[/wpdevart_youtube]

Vogon Poetry – Ready Player One

Från albumet The Prefect Stories. Ännu ett band som jag tidigare inte riktigt har fallit för. Jag har alltid haft lite svårt för sci-fi-romantik, vilket även hindrade mig att på 90-talet gå igång på S.P.O.C.K på samma sätt som kompisarna gjorde. Men, skam den som ger sig. Göteborgarna Roger Tell, Daniel Önnerby och John Andersson släppte album #2 i augusti, och redan när jag lyssnade på det första gången kände jag att något hade hänt. Och det var redan första låten, Ready Player One, som fångade mig. Och den håller – skön, riktigt skön. Jag är med! (Spotify)

[wpdevart_youtube]EY-XP6QTAqA[/wpdevart_youtube]

International – Touch Me (In The Heat Of The Night)

Från singeln. En sista duo då och halvsvensk i alla fall :) Jag har skrivit om Johan Collander och Vincent Vincent tidigare, men missade faktiskt att lyfta den här ultraretro-låten när den kom i våras. Javisst, mer retro än så här kan det knappast bli. Loooove it :) (Spotify)

 

Mylène Farmer (& Sting) – Stolen Car

Från kommande albumet Interstellaires. Och så till sist en lite kluven historia – jag älskar Mylène Farmer som jag ogillar Sting, men det faktum att det är hans låt och att han t o m är med här får mig ändå inte att känna annat än kärlek till denna den senaste singeln från den franska superstjärnan. Jag kan inte låta bli att tycka synd om svenska folket som aldrig har förstått, eller ens fått chansen att förstå, hur jädra bra hon är. Men, det är ju inte mitt problem :) Albumet Interstellaires släpps i november, och jag är med…

1 thought on “Försöker hänga med…

  1. Härligt med lite tips på nya musik! Jag har alltid älskat Chvrches. Lauren Mayberry har en otroligt bra och pigg röst. Låten ”Get away” från senaste plattan är riktigt bra och den nya, som du säger, har klara Erasure-drag!

    Kul också och höra vad Peter Vivstam har för sig idag! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *