King Melodies – lokala förmågor som får mig att lämna tryggheten…

 

Jag hävdar fortfarande min självständighet, d v s att även om jag ibland har blivit tipsad, så har jag än så länge inte lyft fram en enda artist eller låt på någon annans begäran. Varför skulle jag? Jag gör som jag vill… ;)

KingMelodiesSå, med det i minne så tar jag nu ett steg åt sidan och lämnar mina invanda domäner. Jag har nämligen på sista tiden, bl a vid en minifestival/skördefest häromhelgen blivit påmind om ett lokalt (ja, jag sitter och skriver i närheten av Varberg, om jag inte nämnt det…) band som jag faktiskt inte har en aning om hur kända de är i indiepopkretsar och andra skumma kvarter. Bandet ifråga heter King Melodies och är anförda av den karismatiske och väldigt skäggige sångaren Martin Bäcklin. De har hållit på i snart tio år, och släppt både album och EP:s, men även om vi så att säga har hört till samma organisation, så har jag aldrig egentligen lyssnat på dem. Förrän nu alltså…

De uppträdde som sagt på Strömma Farmlodge (grymt mysigt konsertställe, strax utanför Varberg) en lördags eftermiddag häromsistens och jag hann inte lyssna mer än någon låt, men blev väldigt nyfiken på att höra mer. Hittade en del på Spotify, men mycket av det var lite för mycket gitarrindie för ett popdiscosnöre som undertecknad. Men, idag upptäckte jag den senaste singeln, och nu är jag nog lite såld. Mer keyboard och mindre gitarrer, och jag är med :)  Vad säger du? Här är Lone Danger

domsaga-151009-450x254Men du förresten, nu på lördag den 10 oktober uppträder King Melodies, som en del av studieförbundens just nu pågående rikstäckande ’manifestation’  Världens Största Musikfestival (den har du väl inte missat?), på Teatern i Varberg. Bara ett tips…

 

[wpdevart_youtube]FE8vFcmKVtc[/wpdevart_youtube]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *