Tam Harrow – bra, kul eller bara bittert?

 

Ja, snabb fråga alltså. Till er engagerade och initierade italofans, och alla andra. Kanske har detta redan avhandlats och manglats på andra håll i nördiversum, men jag är ganska dålig på att följa och ha koll på er alla…troligen mycket sämre än vad ni är på att ha koll på mig ;-)

10624632627503dq2xzpnlr9Tam Harrow, ett namn som dök upp under 2014, om jag inte har helt fel, beskrivs som en pastischen på bl a Den Harrow och de andra ”showakterna” i 80-talets italosväng. Bakom det hela döljer sig Tom Hooker och Miki Chieregato, d v s rösten respektive låtskrivaren/producenten bakom Den Harrow, och är alltså deras senaste påhitt i vad man kan tycka är en ganska bitter process gentemot mannen som påstår sig ha varit Den Harrow till 100%, Stefano Zandri.

5626-Incredible_IdiotOch frågan är alltså om det hela är bra, kul eller bara bittert? För egen del kan jag tycka att ett gäng låtar på det ganska nysläppta albumet Incredible Idiot är helt ok och får en att minnas gamla tider. Man får ju ändå erkänna att det är 2015 års upplaga av den Den Harrow som man älskade 1987, om än som sagt draperad i ”humor” och peruker.

Här är t ex Idiot, en av de låtar jag tycker håller, och där det dessutom är svårt att värja sig mot igenkänningsfaktorn i videon :)

[wpdevart_youtube]IRFomuTNlwI[/wpdevart_youtube]

Annars har jag lite svårt för själva humordelen, är det verkligen kul? Kolla t ex videon till nya låten Vodka Kaboom nedan. Den släpptes häromdagen, och går bara att köpa via Facebook :)

[wpdevart_youtube]HJjhktV-TfI[/wpdevart_youtube]

 

1 thought on “Tam Harrow – bra, kul eller bara bittert?

  1. Problemet tycker jag är när man ska försöka blanda en katchig låt med humor och satir att låten tenderar ibland att helt drunkna i det komiska försöket, om det inte är en väldigt stark låt som Genesis ”Jesus he knows me” eller dylikt, och det är faktiskt fallet här tycker jag. Humorn är på mycket buskisnivå, även om jag tyckte Tom Hookers första minuters parodi på Stefano Sandri var småkul, och låten är rätt anonym.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *