Här är Spotifylistan ”Svenska 80-talet by MrPbh”

 

Ha, det verkade uppenbart att en lista från mig över det svenska 80-talets bästa stunder skulle heta något med ”Ultimate…”, inte sant? Men tji fick ni :) Men förresten vänta lite, det är ju bara ni trogna Facebookföljare som ens vet vad jag pratar om, ursäkta.

Så här ligger det till, tidigare i veckan publicerade Being Blogged (ja, jag vet att jag ofta hänvisar dit, men sämre inspirationskälla kan man ha, jag lovar…) en Spotifylista under namnet Svenskt 80-tal, vilket ju naturligtvis var en underbar upplevelse med många av de artister och låtar som jag också älskar från det gyllene årtiondet. Men, ingenting är så underbart att det inte går att göra mer underbart, eller hur?

Svenska80taletSå, jag satte mig på kammaren och plockade ihop min egen motsvarighet. ”-Vadå, hade du inte en sådan tidigare?” undrar kanske vän av ordning nu, men svaret är nej. Listan Svensk Vinyl består till största delen av lokala filer, d v s av de singelrippar som jag löpande lägger upp här och på YouTube. En lista med låtar och artister som faktiskt finns på Spotify, och därför skulle kunna vara möjlig att dela med sig av, hade jag inte.

Så här är den då, Svenska 80-talet by MrPbh – en lista som jag naturligtvis inte klarade att hålla kort (hade från början tänkt att plocka essenserna i kakan) utan den ligger i skrivande stund på 360 låtar och nästan 24 timmars speltid! Det innebär så klart ett brett spann, från självklarheter till ’guilty pleasures’, från synthpop till hårdrock via schlager och new vave, samt inte minst från stora hits till bortglömda singelfloppar.

För så där är det ju på Spotify, samtidigt som Shanghai (!), Sound Of Music, Fake (samt Lili & Sussies och Styles kanske bästa album) saknas, så finns udda singlar av Attaboy, Mostly Men och Two On Each Camel.Och sen måste ju också tilläggas, innan vän av ordning även funderar kring det; Jag vet att det finns en hel del låtar släppta 1990 på listan – det uppväger att det i stort sett inte finns några från 1980-1982 :)

Enjoy! Och säg gärna till om du tycker att något saknas, kanske lyssnar jag på dig ;)

 

 

4 thoughts on “Här är Spotifylistan ”Svenska 80-talet by MrPbh”

  1. God damn! :-)

    Du har verkligen lagt ner hjärta och själ i denna spellista – och ingen är gladare än jag (vågar jag nästan påstå)! :-)

    Stort tack för ett utomordentligt gediget arbete (även om jag kan tänka mig att du har haft ganska kul också).

    / Janne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *