Roxette vs Trixie – a match made in heaven?

 

TrixieVsRoxetteKryptisk titel på det här inlägget, inte sant? :) Men, det hela är inte så kryptiskt när det väl kommer till kritan. Jag fick helt enkelt en spontaningivelse när jag tidigare idag lyssnade igenom Roxettes Look Sharp-platta under ’researchen’ för nästa Ultimate Chart. Visst, den där plattan har jag ju lyssnat på säkert hundratals gånger, men som sagt, just idag hängde jag upp mig på en låt som ju inte alls låter Roxette – den låter snarare som bloggfavoriterna Trixie…och det är ju inte fel nånstans, eller hur?

Jag tänker naturligtvis på View From A Hill, som i all sin studsighet har väldigt mycket gemensamt med t ex From Head To Toe, Trixies tredje singel från 1989. Och ja, det är ju så att båda låtarna är skrivna av Gessle, vilket får mig att fundera på om From Head… i praktiken är en låt som egentligen skulle ha varit med på Look Sharp? Vad säger ni? Är det någon som vet?

 

Roxette – View From A Hill
(Gessle)
1988, EMI Svenska
Producerad av Adam Moseley

Trixie – From Head To Toe
(Gessle)
1989, TMC/Eurozont
Producerad av Anders Eliasson och Micke Ellgren

2 thoughts on “Roxette vs Trixie – a match made in heaven?

 1. Hej!
  Och tack för en fantastiskt rolig sida!
  Ja, det kan ha varit så att låten ”blev över” från Look Sharp. Tror dock att demon vi fick var utan Marie.
  När jag lyssnar på Roxettes version känns det mer som att Per snott vår produktion, än tvärtom.
  Demon lät inte som den med Marie.
  /Anders

 2. Vet ej om den var tänkt som Roxette från början, men med tanke på att både Per och Marie sjunger på demon (har den på CD om du vill ha en rip) så tror jag nog det (PG brukar ju nästan alltid spela in sina demos själv):
  https://www.youtube.com/watch?v=gJpcXfJkak0

  En bra slutproduktion av låten så tycker jag nog att den skulle ha slagit View from a hill…

  Ubbe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *