Smile – Welcome to this world (Born in the 90’s)

 

#Lucka 8.

Det finns gott om svenska 90-talspärlor som jag har låtit bli att skriva om, helt enkelt med tanken på att beatbox.se ju är tänkt att vara en 80-talsblogg. Men, det lutar nog åt att jag kommer släppa fram dem framöver – känns mer angeläget än att skapa en ”systerblogg”…

SmileOch här är en sån. Dessutom en av den där sorten där man (jag) inte vet ett dugg om nånting. Kanske utgörs duon Smile av de två skivbolagssnubbarna Anders & Peo som anges som ’executive producers’, kanske inte? En riktigt bra synthpop-light-dänga, med lite Pet Shop Boys-vibbar fick de i alla fall till på den här enda singeln.

Smile – Welcome to this world (Born in the 90’s)
(Smile))
1993, Virgin Records Sweden
Producerad av Smile

[wpdevart_youtube]WtTnaihs85U[/wpdevart_youtube]

 

 

5 thoughts on “Smile – Welcome to this world (Born in the 90’s)

  1. Och om man snabbspolar sådär 25 år framåt i tiden så hittar man oss två bröder igen, fortfarande hukade över våra syntar och datorer, i nya bandet Laptop Singers! Lyssna på oss på Spotify, iTunes osv!/ Per

  2. Nu ska ni få höra. Smile bestod av mig och min bror Lars som kommer från Partille utanför Göteborg. Vi skrev låten typ våren -93 och spelade in den dels i Lars etta i Partille och dels i Peermusics studio i Bromma. Ett skivkontrakt med Virgin slängdes fram och vi skrev glatt på. Sedan blev det väl Ingen direkt dundersuccé direkt… men hur som helst, det är två riktigt bra låtar på den skivan! / Per

  3. Jag var med i Smile, ville bara säga det.
    Hälsningar Per (till vänster på bilden)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *