Kalender – Lucka #5: E-Type+Stakka B Seminar – Obey

 

Första lördagsluckan i denna kalender och vi är tillbaka på fast mark, i hemvanda domäner. Det står Sonet och Stockholm Records på etiketten, och vi kan tryggt konstatera att Ola Håkanssons ande svävar över detta alster…

R-3173258-1319050817.jpegVid den här tiden befann sig både Martin ’E-Type’ Eriksson och Johan ’Stakka B(o)’ Renck ca 1-2 år före sina respektive genombrott, och även om de fick en mindre, typ jätteliten, hit med första singeln We Got The Atmosphere, så var det som ”unga och lovande” de fick plats i Ulf Malmros’ film Ha ett underbart liv med ObeyOch som sagt, vad som väntade runt hörnet hade vi ingen aning om – den här låten har mer gemensamt med Army Of Lovers (ja, det är La Camilla som ”pratar”) och Secret Service än med E-Type’s kommande eurodance och Stakka Bo’s…ja, svängiga poprap.

#Nördfakta: Det är endast på nämnda soundtrack som artistnamnet avslutas med ’Seminar’, på singeln Numania, där Obey är B-sida, är det bara Stakka B som gäller…

E-Type + Stakka B Seminar – Obey
(Eriksson-Renck)
1992, Stockholm Records
Producerad av Per Adebratt, E-Type & Stakka B samt Douglas Carr

[wpdevart_youtube]F4x0OZBUHL0[/wpdevart_youtube]

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *