Bin Bam Boom – Hit The Sound! (1988)

 

Hallå där ute! Det är läge att avsluta 2015 med en sån där grupp och en sån där låt som ni bara hittar här ;-)

- Bin Bam Boom - Hit The Sound!Längst in i det dammigaste av hörn hittar vi en singel med bandet Bin Bam Boom (jo, det ska vara ett n där…), och även om de är i högsta grad okända som band så kan vi tack vare en tydlig ’medlemsförteckning’ på omslaget, i alla fall tro oss veta lite mer om dem. Bandet utgjordes av Ronny Klenfeldt (sång, gitarr, synt), Thomas Köhler (trummor), Mika Vikla (bas, synt) och Christina Olsson (synt, kör) och killarna i bandet gick efter denna enda singel vidare med Bin Bam Boom vidare till att bilda bandet Himlens Blåa Höghus, som gav ut ett album året därpå.

Lite mer googlande ställer oss dessutom inför möjligheten att sångaren Ronny Klenfeldt numera är konstnär och att trummisen Thomas Köhler skulle kunna vara identisk med skådespelaren bakom hackern Plague i Millenium-filmerna!? Det finns iofs andra med samma namn på nätet, men så länge jag inte blir emotsagd så tror jag på det ;)

Så, nog med fabulerande. Här är Hit The Sound, en sån där ’synth-rockig’ hybrid som bara existerade i ett litet hörn av skivuniversum under några år i slutet av 80-talet…

Bin Ban Boom – Hit The Sound
(Klenfeldt, Köhler, Vikla, Olsson)
1988, WOW S-01
Producerad av Charles Storm

[wpdevart_youtube]QK6zKQ4pMmo[/wpdevart_youtube]

 

4 thoughts on “Bin Bam Boom – Hit The Sound! (1988)

 1. Band från Hisings-Backa i Göteborg och nästkommande grupp, Himlens blåa höghus anspelar på bostadsområdet Blå staden. Blev runt denna period tillgängligt att pressa sina egna singlar på en begränsad upplaga och en dröm att fått ha gjort sin egen singel med omslag och allt. Naturligtvis kostade det mer än man fick in i många fall.

  Singeln fick en spelning på Radio Göteborg då jag med ett mediaprojekt i skolan fick en singel av Ronny att ta med. Lasse Winberg (Spotnicks) som ljudtekniker ska ni verkligen ha denna som ljudspår?

  Hybriden är ett resultat av att det fanns många rockband men att det började komma in fler synthar i hemmen och replokaler och att det rippades där man försökte hitta ljuden som matchade kända slingor av synthar på dåtidens hits. Axel F, Living on Video, Oxygene, The Flirts – Passion och andra italo disco låtar. Fanns många band som hade depeche mode som inspiration men landade i denna form av hybrid med baktakt. Ace Of Base är ett exempel.

 2. Den här såg man ofta i skivaffärerna i Halmstad, men fick aldrig något grepp om det var ett lokalt band eller några som var ovanligt bra på att sprida sina skivor. Har du någon ledtråd vart de kom från?

  1. Hallå där Roger! Det var länge sen :)

   Var det så alltså? När jag kom till stan -93 så var den iaf borta, tror jag – ingen som jag minns iaf. Jag köpte min kopia alldeles nyligen…

   Men ja jo, det där med ledtrådar. Det verkar som att iaf två av medlemmarna var (och är) hemmahörande i Göteborg, och när det gäller Thomas Köhler så är jag kanske helt ute och cyklar – om det i själva verket är skådespelaren, så är han från Umeå och senare uppvuxen i Örebro, vilket i så fall skulle stjälpa teorin. Kanske man för en gångs skull skulle ta och kontakta någon av dem och fråga? :)

  2. Tjena Roger! Visst är jag skrämmande snabb på att återkoppla? ;) Men nej, jag har inga egentliga ledtrådar. Dock snurrar det i bakhuvudet om någon norrländsk koppling som jag såg i periferin när jag skrev inlägget, men jag har inte kunnat återskapa den, så vi glömmer det! Tänkte också kommentera att jag minsann inte såg den i Halmstads skivaffärer, men kom sen på att det där ju var typ fem år innan jag kom till stan :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *