Beatbox.se önskar Gott Nytt År med en spellista…

 

2015 är i det närmaste till ända, vilket också innebär att det här lilla digitala tillhållet har existerat i hela tre år! Well, ibland känns det som att det borde gått längre tid, ibland känns det som att jag började typ igår. Kul är det i alla fall :)

De som har hängt med länge, eller har satt sig in i bloggens ’röda tråd’ längs vägen, har nog vid det här laget en ganska klar bild av mina musikaliska preferenser, men jag tänkte nu som en nyårshälsning och/eller ’nyårspresent’ bredda den bilden lite ytterligare. Kanske? Eller också är innehållet i den här spellistan ytterst förutsägbart?

MostLikeableEn spellista alltså, på Spotify – det är där jag håller mig när det kommer till streaming o d. Punkt. Jag har ju delat med mig av några sådana tidigare, men då har det ju handlat om 80-tal – den här gången blir det nytt, typ. Det här är en lista som växer ständigt, om inte varje dag så i alla fall varje vecka, när jag hör något nytt eller något ’halvgammalt’ som jag missat.

Kriterierna för listan Most Likeable by MrPbh är nämligen att låten ska vara högst 10-15 år gammal (d v s min definition på ’ny musik’ ;-)) och tyngdpunkten på de i nuläget ca 500 låtarna ligger runt 2005-2010, skulle jag tro. Genremässigt snackar vi synthpop, schlagerpop, discopop, europop, dancepop…ja, ni fattar grejen – och mycket svenskt är det naturligtvis! Ibland välkänt, ibland inte det minsta känt. Som det ska vara alltså :)

Håll till godo! Och vem vet, kanske vill du (och kan, vilket knappast aldrig kommer hända för min del) låta denna grymma musik ackompanjera din nyårsfest? :)

 

4 thoughts on “Beatbox.se önskar Gott Nytt År med en spellista…

 1. Först en rättelse.

  ”Shun-gun….” av Eurotix finns på din lista

  Sedan har jag hittat en till låt att ladda ner som mp3.

  ”Lay your love on me (Oscar Holter bocdy mix)” av BWO

  Originallåten har jag på CD-skiva men första gången jag hört den här mixen av den.

  5 låtar kan tyckas vara få men det är många för min del eftersom jag brukar ha sten-koll på den här genren.

  ;-)

 2. Hej!

  Det är så många låtar som jag vill ge en extra chans genom att lyssna på hela låten och jag inte ska ta med allihopa. Att jag lyssnar på hela låten betyder oftast inte de kvalar in på ”vill ladda ner som mp3” men ibland händer det.

  Däremot kanske det kan ha visst intresse vilka låtar jag ”hittat” genom den här listan och som jag har laddat ner som mp3. Jag tar här alltså inte med de bra låtar jag kände till tidigare utan bara just de som jag tidigare inte lyssnat på.

  Best of my life – Galaxy Hunters
  Blur the lines – Shelter (finns inte med på din lista men hittade den när jag kollade hela albumet till några låtar du har med)
  Will you remember me – Eurotix
  Shun-gun set to face her (inte med på din lista men….)

  Det här är bara det fyra första. Fler kommer senare….

  Bengt

 3. Hej!

  Vilken härlig lista. Går igenom den. Det kommer ta många timmar men funkar bra som bakgrundsmusik vid datorn. Brukar klicka fram till nästa låt efter första refrängen om inte låten är något extra, då lyssnar jag på hela. ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *