Lite nytt och halvgammalt från Mirko Hirsch, ILY, Train To Spain, Pet Shop Boys, Clairity, Vogon Poetry, Modiga Agenter, Johanna, Obsession Of Time…och Star Pilots!

 

Hur långa titlar kan ett WordPress-inlägg ha? Så långt gick tydligen i alla fall… Japp, som sagt, här en matig sammanställning av lite nytt och halvgammalt som jag i flera fall faktiskt redan har delat och skrivit om, men då bara på Facebook-sidan. Ja, jag vet – det är ett otyg och ett respektlöst beteende mot er Facebook-fria läsare, men för mig funkar det helt enkelt oftast bättre att länka nyheter den vägen. Så är det :) 

 

MirkoHirschPowerOfDesireMirko Hirsch – Fire & Ice

Vi börjar med en låt och ett album som kom redan i höstas, men som jag inte vet i vilken grad det har nått ut. Själv styrs min koll på det senaste ganska mycket utifrån vad som finns på Spotify, och det här fantastiska albumet är fortfarande inte släppt där – vilket typ får mig att känna att ’ingen kan ju känna till det…’ Fast å andra sidan, jag kanske inte är ensam om att faktiskt ha köpt ett fysiskt exemplar? Måste ju erkänna att det numera är väldigt sällan för min del som jag köper nya grejer på cd (eller nej, inte vinyl heller…) så som sagt, Mirko Hirsch’s Power Of Desire får stå som ett lysande och välförtjänt undantag.

För det är som sagt ett grymt album – en ren och skär hyllning till den inte alltid mest kreddiga 80-talsitalon, som t ex Radiorama. Dessutom är herr Hirsch den ende jag vet som talar om kombinationen (och närheten) mellan 80-talets euro/italo och FM/AOR-rocken från samma era. Jag har ju alltid sagt att det typ är samma musik, bara draperad på olika sätt. Jag och Mirko… :)

Mirko Hirsch på iTunes och Bandcamp. Sedan köpte jag min Power Of Desire-CD här.

Edit lite senare på dagen: Albumet finns visst på Spotify, fick jag just veta. Helgen är räddad! :)

Mirko Hirsch – Fire & Ice
(Mirko Hirsch)
2015, ZYX Music

[wpdevart_youtube]_25zuIfIITc[/wpdevart_youtube]

ilymagic-400x400ILY – Magic

När den här dök upp i slutet av förra året så reflekterade jag inte alls över namnet eller över vem det var. Det var först när jag såg en bild av henne som jag mindes att jag ju läst på Mimi Oh’s FB-sida att hon skulle dyka upp under ett nytt namn. Mimi Oh (eller Mimmi Olsen som hon egentligen heter) släppte ju ett helt gäng grymma singlar i olika sammanhang under 2012 och 2013, inte minst Melodifestivalbidraget Det går för långsamt (stor favorit hos undertecknad), men sen blev det tyst.

Och nu är alltså alter egot Mimi Oh ett minne blott och det är ILY som gäller. I somras dök det nya namnet upp första gången som en av artisterna bakom Summerburst-temat Vibe. Fast den räknar jag inte riktigt (även om den s k ILY-versionen inte alls är dum), utan det var i slutet av november förra året som pånyttfödelsen verkligen var ett faktum.

Magic är ett lyckopiller utan dess like, i all sin enkelhet och i all sin lätta, luftiga krispighet. Eller vad ska jag säga? Jäklar, så snyggt detta är. Och nu finns det även remixer…

ILY på iTunes och Spotify

ILY – Magic
(ILY)
2015, ILY/Spinnup

[wpdevart_youtube]Hnj1npR6Dds[/wpdevart_youtube]

TrainToSpainTrain To Spain – Believe In Love

I söndags, på Alla Hjärtans Dag, släpptes senaste alstret från Train To Spain, som numera är en trio bestående av Jonas Rasmusson, Helena Wigeborn och ”nytillskottet” Lars Netzler. Ok, det har inte gått jättemånga dagar sedan Believe In Love släpptes, men jag har lyssnat in den ordentligt och kan definitivt konstatera att det är en ’grower’ – och ett spännande steg i utvecklingen för det här bandet som i alla fall jag har bestämt mig för att ha koll på. Snyggt, helt enkelt!

Train To Spain på iTunes, Spotify och på SubCulture Record’s Bandcamp

Train To Spain – Believe In Love
(Wigeborn, Rasmusson, Netzel)
2016, Sub Culture Records

[wpdevart_youtube]vIyEGVrrz5g[/wpdevart_youtube]

Pet-Shop-Boys-The-Pop-Kids-2016-590x590Pet Shop Boys – Pop Kids

I tisdags släpptes den första ’singeln’ (men den andra låten) från Neil och Chris’ kommande album Super. Och då den där första låten, Inner Sanctum, var ett ganska malande ointressant stycke, så är ju den här desto roligare. Lite som en Being boring, part 2, med fokus på det tidiga 90-talets klubbmiljö, såväl text- som soundmässigt. Och även om jag föredrar PSB:s ännu mer elektroniska (synthpoppiga) sida, så förtjänar den här 90talshouse-iga dängan definitivt en plats på all världens spellistor, redan idag! Den 1 april kommer albumet!

Pet Shop Boys – The Pop Kids
(Tennant, Lowe)
2016, x2 Recordings

[wpdevart_youtube]7JF3Gj8U0YA[/wpdevart_youtube]

Clairity – Velcro

Här är något som jag misstänker att de flesta faktiskt inte har koll på. Eller? Endast 17-åriga Claire Rachel Wilkinson debuterade ifjol som Clairity med EP:n Alienation, och hon är riktigt cool. Eller vad det heter 2016? ”Fet” kan jag väl inte skriva? I vilket fall, jag råkade se en delning av den här låten och klickade mig in för att lyssna – och se där, den slingan var ju bekant! :) Resten av låtarna på EP:n är kanske lite väl electro-hippa för en retronörd som jag, men den här ’Yazoo-baserade’ dängan är ju klockren!

Clairity på iTunes och Spotify.

Clairity – Velcro
2015, Republic Records

[wpdevart_youtube]_peERgWKgSQ[/wpdevart_youtube]

Vogon Poetry – Moments (Modiga Agenter Remix)

Göteborgsbandet Vogon Poetry, med Roger Tell i spetsen, hade jag faktiskt med även senast när jag listade intressanta aktuella grejer, men den här gången är det alltså en remix som har fått mig rejält på fall. Singeln/EP:n Moments släpptes för några veckor sedan, och även om jag också tokgillar den ”officiella” remixen signerad Johan Baeckstrom, så är det alltså den som Modiga Agenter har lagt sin hand på som går varm i MrPbh’s atelje/studio/crib. Den 4 mars släpps remixalbumet The Dented Stories, där bl a dessa två nämnda versioner av Moments finns med.

Vogon Poetry på iTunesBandcamp och Spotify.

Vogon Poetry – Moments (Modiga Agenter Remix)
(Roger Tell)
2016, Vogon Poetry

 

Modiga Agenter – För varje andetag

På tal om de modiga agenterna Fredrik Andreasson och Jonas Kapla. Jag tror faktiskt att jag har lyckats missa att skriva en enda rad om dem tidigare. Katastrof, inte minst med tanke på hur jag har tokälskat deras album Ett tu tre i flera år vid det här laget. Du har väl troligen (förhoppningsvis!) redan koll på t ex det som borde varit hiten därifrån, Falskt begär? Förra våren kom senaste EP:n Bermudatriangeln och därifrån tipsar jag gärna om min favorit För varje andetag. I skrivande stund har den 2 146 spelningar på Spotify, undrar hur många av dem som är mina?

Modiga Agenter på iTunes och Spotify.

Modiga Agenter – För varje andetag
(Andreasson, Kapla)
2015, Andreasson, Kapla

 

51to4psH5sL._SS280Johanna – When Love Comes

Johanna Siekkinen var med i den finska Melodifestivalen redan 2002 med den ärketypiska G:son-schlagern Who Cares About A Broken Heart, och sedan dess har det runnit en hel massa vatten under broarna. Eller har det? Well, hon har i alla uppgraderat ABBA-schlagern till euroschlager och har släppt ett gäng sköna dängor genom åren.

2010 kom When Love Comes, sägs det (även om jag inte kan hitta någon version av låten från dess) och det är den som nu alltså har släppts i en ny version. Ny och ny förresten, det får väl erkännas att här inte finns något som vi inte har hört förut, men eftersom schlagerdivorna som bekant är en utrotningshotad art så tycker jag att Johanna förtjänar att lyftas fram :)

When Love ComesiTunes och Spotify

Johanna – When Love Comes
2016, Johanna Music

[wpdevart_youtube]0tRycgtchf0[/wpdevart_youtube]

 

Obsession Of Time – Life In Lights

Vi avslutar med ytterligare ett retrosynthpoppigt band hemmahörande i Skåne. Det är inte en direkt revolutionerande slutsats att andelen synthpoppare är ovanligt hög på andra sidan av åsen som numera har en färdigborrad tunnel genom sig…

Trion Obsession Of Time (Andreas Ohlsson, Jane Jarl och Fredrik Frostengren) släppte sin debut-EP Time For Reflection för några veckor sedan, och jag lyssnade in mig på direkten. Det första, och än så länge bestående, intrycket är att låten Life In Lights är den som tilltalar mig mest. Förstaspåret The Seeker är annars det som har promotats och som har fått radiolistningar lite här och där, men det borde ju bara innebära att de har en ännu starkare nästa-singel på lager, inte sant? Inget nytt under solen när det kommer till Obsession Of Times musik, men för att knyta an till deras återkommande tema – i dessa tider av ständiga nya intryck kan det ju vara skönt med trygghet i form av välbekant blippande synthar och lätthanterligt melodiska refränger, inte sant?

Obsession Of Time på iTunes, Bandcamp och Spotify.

Obsession Of Time – Life In Lights
(Ohlsson)
 2016, Fools Parade Productions

 

StarPilotsOnlyForTonight-e1454693297472Star Pilots – Only For Tonight

Ok, en till….och jomenvisst, Johan Beckers gamla band av låtsaspiloter är tillbaka. Men ärligt talat, jag hör ingen Johan Becker och jag hör faktiskt inte heller så mycket av de 80-talsvibbar som ju t ex gjorde In The Heat Of The Night till en av 2008 års bästa låtar. Så, vad hör jag då? Hmm…egentligen inget som jag inte hör varje dag om jag mot förmodan skulle sätta på radion, men jag blev så glad när jag såg att Star Pilots var tillbaka så jag kunde inte låta bli att slänga in den här. At your service…

Star Pilots på iTunes och Spotify.

Star Pilots – Only For Tonight
2016, Choreograph Consulting 

[wpdevart_youtube]rktpWc65L80[/wpdevart_youtube]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *