Hubbe – Jag är jag (1989)

 

En liten kortis bara. Ofta så läser man om hur både artister, producenter och media sågar det typiska 80-talssoundet med argument som att det lät ’onaturligt’ och helt enkelt ’för mycket’. Alla de argumenten brukar jag kunna vända till något positivt…och så även här! Haha, trodde du jag skulle skriva något annat? :-)

19 - Hubbe - Jag är jagChrister ”Hubbe” Algovik från Spånga hade turnerat med disco/soul/funkbandet Catch under några år i mitten av 80-talet, innan han 1989 gav sig på en solokarriär. Debutsingeln Här är jag innehåller som sagt alla de element som man antingen älskar eller hatar med det sena 80-talets sound, och jag väljer alltså det första alternativet.

Hubbe representerade Sverige på Sopotfestivalen med nämnda låt, och sedan kom även ett album. Därefter ägnade han typ 20 år åt att vara trubadur i olika format, innan han 2012 följde upp debutalbumet med Ibland så… (som finns att finna på Spotify). Men, jag håller mig kvar vid debutsingeln – spänn fast dig, nu åker vi!

Hubbe – Jag är jag
(Algovik)
1989, Planet Records

[wpdevart_youtube]dRw-YnXJ9Ew[/wpdevart_youtube]

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *