Svenska synthpoppiga nyheter som gillas…

 

Japp, som titeln mer än antyder. Här är en radda svenska nysläppta synthalster, mer eller mindre poppiga, men bra :)

 

Vogon Poetry – Mourn (Apop We Love You)

Göteborgska vogoner med sin tolkning av denna klassiker, hämtad från det nysläppta hyllningsalbumet till norska elektrolegendarerna Apoptygma Berzerks ära. Me like alot, både original och cover. Här hittar du Vogon-låten för nedladdning, och här hela albumet!

 

Electronic Zoo – Ready To Bleed

Förra året återkom, typ utan förvarning, French Revolution-sångaren Peter Vivstam till allas vårt medvetande, när han tillsammans med Garbo STHLM:s Conny Runby släppte en riktigt grym singel under namnet Electronic Zoo.  Det var i september, och nu är de äntligen tillbaka med uppföljaren. Av deras Facebook-sida har man kunnat utläsa att det har varit mycket slit med att färdigställa den här videon, men det var det ju värt, inte sant?

[wpdevart_youtube]DWmsZjky0UE[/wpdevart_youtube]

 

Leaderboard – Silent Waters

Nu till något som de allra flesta förmodligen inte hört. Ett studioprojekt med fötterna i både Halmstad och Stockholm, skulle man kunna säga. Jag kommer att återkomma till dem, njut av denna melodiska och enligt mig ursnygga trevlighet så länge…

 

 

The Livelong June – (You put me in) Robot Mode

(You put me in) Robot Mode är andra singeln från den här Jönköpingsduon, bestående av Benny Gustavsson och Marcus Rejnevik. En låt som de själva beskriver som ”en poplåt med högt tempo och frenetiskt driv”, och det kan man ju inte annat än att hålla med om. Och en sak som är rolig att konstatera är att trots synthpoppiga remixer av bl a norska ARGH och skånska Obsession Of Time, så är det den lite ”skitigare” originalversionen som tilltalar mig absolut mest. Här gifter sig den musikaliska energin med sångarens intensiva (och aningens påfrestande) sångstil..om jag får uttrycka mig lite Ranelid/Ernstskt ;-) Här är hela remix-EP:n

[wpdevart_youtube]Ez7focsO9GA[/wpdevart_youtube]

 

Swedish Electro Scene Vol.4

Sist, men absolut inte minst. Igår släpptes den fjärde volymen av denna grekiska ”promotion-samling”. I låtlistan hittar vi ett gäng bekantingar från den här bloggen, och mycket mycket mer. Passa på att bekanta dig med ännu mer svensk kvalitetsmusik vid sidan av mittfåran. Det ska jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *