Glen Spove – American Hearts (1987)

 

Det är den 4 juli idag. Låter inget speciellt när man säger det på svenska, men säg ”4th of July” och blicken fylls av star-spangled banners hos många och envar. Hmm, hur ska detta uppmärksammas i en blogg med fokus på svensk och europeisk musik? Visst, en och annan amerikanare har ju passerat förbi här, men som sagt, fokus ligger nån annanstans…

07 - Glen Spove - American HeartsVi löser det med hjälp av en av de svenska artister som vi ofta återkommit till, i alla fall i bloggens unga dagar. Då var det inte minst tack vare samarbetena med Rex Gisslén och Max Brunzell, t ex Macho och Blue Islands, men allas vår Glen Spove släppte ju några singlar till, bl a två stycken med Billy Bolero (vid den tiden mest aktiv i jazziga popgruppen Zzaj) som producent. Båda de singlarna är covers på amerikanska 70-talslåtar, och här är den ena. American Hearts gavs först (?) ut av Billy Ocean 1979, men fanns även med på Air Supplys klassiska Lost In Love-album året därpå.

Glen Spove – American Hearts
(Bugatti-Musker)
1987, Virgin Scandinavia
Producerad av Billy Bolero

[wpdevart_youtube]D6beUiymURI[/wpdevart_youtube]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *